Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αφορολόγητο: Χωρίς αποδείξεις το 2015- Υποχρεωτικά με κάρτα το 2016
Αφορολόγητο: Χωρίς αποδείξεις το 2015- Υποχρεωτικά με κάρτα το 2016 thumbnail

Αφορολόγητο: Χωρίς αποδείξεις το 2015- Υποχρεωτικά με κάρτα το 2016

Χωρίς αποδείξεις το αφορολόγητο του 2015. Υποχρεωτικά μέσω καρτών οι δαπάνες για το νέο έτος.


Συγκεκριμένα νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει πως κάθε δαπάνη της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από 1-1-2016 θα πρέπει να γίνεται με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζών. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι ηλικιωμένοι και οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών.


Μόνο για φέτος και την φορολογική δήλωση που θα υποβάλλουν το 2016 οι φορολογούμενοι δεν θα αναγράψουν το ποσό των αποδείξεων και η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα γίνει αυτόματα από τις εφορίες.


Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κάθε αγορά αγαθών εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά, μέτρο το οποίο πρακτικά όμως δεν εφαρμόζεται, εγείροντας έτσι προβληματισμό για τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα ληφθούν.


Οι φορολογούμενοι θα κληθούν εάν θέλουν να διατηρήσουν το αφορολόγητο να καλύπτουν ένα ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους με δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.


Για την χρεωστική κάρτα, προβλέπεται ότι θα πρέπει να έχει νωρίτερα δηλωθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα Taxisnet και να έχει συνδεθεί με το σύστημα ως προοριζόμενος να εξυπηρετήσει την εξόφληση δαπανών με πλαστικό χρήμα.


Με το ίδιο νομοσχέδιο θα επιστραφεί ο φόρος που παρακρατήθηκε για δωρεές χρηματικών ποσών μέχρι 5.000 ευρώ μετά την καθιέρωση των capital controls, ενώ το 2016 θα υπάρξει online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη προωθείται και διάταξη στη Βουλή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από κοινού δήλωση.


www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X