Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Μόνος στη ζωή: Λόγοι που ο άνδρας δε μπορεί να βρει κοπέλα
Μόνος στη ζωή: Λόγοι που ο άνδρας δε μπορεί να βρει κοπέλα thumbnail

Αλέξανδρος, 36 ετών

Μόνος στη ζωή: Λόγοι που ο άνδρας δε μπορεί να βρει κοπέλα

Γεια σας!


Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας, ένα πρόβλημα (ή θέμα διότι για τους περισσότερους δεν αποτελεί πρόβλημα-έτσι πιστεύω τουλάχιστον), το οποίο με βασανίζει για πάρα πολύ καιρό είκοσι χρόνια περίπου και που τα τελευταία δύο χρόνια με οδήγησαν στην κατάθλιψη κάτι  που το οποίο είχα προβλέψει πριν αρκετό καιρό και που δυστυχώς για μένα βγήκα αληθινός με μαθηματική ακρίβεια! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο περιεκτικός γίνεται καθώς μιλάμε για ένα ζήτημα που με απασχολεί πολλά χρόνια τώρα.


Είμαι 36 ετών και ακόμη δεν έχω καταφέρει να συνάψω ερωτική σχέση με μια γυναίκα! Με άλλα λόγια είμαι τόσο πολύ μόνος ερωτικά που πλέον νιώθω να υπάρχει μία έλλειψη ισορροπίας και γενικότερα μία αστάθεια εσωτερική, η οποία προέρχεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ίχνος ερωτικής ζωής σε προσωπικό επίπεδο. Όλο αυτό με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερα άσχημα και επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μου.


Από την εποχή που ήμουν ακόμη μαθητής, όταν θα μου άρεσε πολύ μια κοπέλα σε σημείο που να την ερωτευόμουν τρελά, δεν έβρισκα ποτέ τον τρόπο για να της εκφράσω τα συναισθήματά μου για εκείνη! Ουσιαστικά ερωτεύομουν μεν από απόσταση όμως ρρωτευόμουν κρατώντας τα κυάλια μου αν μπορείτε να καταλάβετε! Απο τότε λοιπόν δεν έχω φιλήσει ούτε έχω πιαστεί χεράκι-χεράκι με κάποια να βγω έξω, τίποτε απολύτως. Φυσικά φοβόμουν έντονα και το σεξ, κάτι που όμως κατάφερα να ξεπεράσω πριν από δύο χρόνια,που αυτό σημαίνει ότι άργησα πολύ να κάνω σεξ αλλα κάλλιο αργά παρα ποτέ που λένε!


Και μπορεί να πηγαίνω πλέον σε διάφορα studio για να καλύπτω με αυτό τον τρόπο τις προσωπικές μου ανάγκες επί πληρωμή πράγμα που μπορεί μεν να είναι κάτι από το τίποτα όμως δεν με καλύπτει πλήρως και το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει σε ο,τι έχει να κάνει με το επικοινωνιακό κομμάτι και πιο συγκεκριμένα το ερωτικό επικοινωνιακό κομμάτι που έχει να κάνει με τη σύναψη σχέσης ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα!


Για πολλά χρόνια είχα καταφέρει να διατηρώ κάπως τον έλεγχο  έτσι ώστε να μην με παίρνει κάτω εντελώς που λένε!Ηλπιζα ότι κάποτε, κάποια στιγμή, κάτι θα γινότανε η ζωή θα τα έφερνε έτσι ώστε να γνώριζα κάποια κοπέλα και να σύναπτα έτσι μία σχέση.Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες οι οποίες όμως έμειναν ανεκμετάλλευτες και έτσι δεν ευδοκίμησαν…….διοτι πολύ απλά,δεν ήξερα πώς να τις εκμεταλλευθώ για να πάψω να είμαι μόνος!Μάλιστα για κάποιες από αυτές μετάνιωσα που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Οι κύριοι λόγοι όμως που δεν κατάφερα να κάνω σχέση τότε ήταν διότι ή δεν θα υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά μου,αν δηλαδή δεν μου άρεσε, ή και αν θα υπήρξε κάτι δεν ήξερα καθόλου πώς να κινηθώ,τι να πω,πώς να συμπεριφερθώ ερωτικά για να προσελκύσω το ενδιαφέρον και να προκύψει σχέση!Θα με θεωρήσετε πιθανόν πολύ επιλεκτικό .Προσωπικά δεν ψάχνω καμιά θεά,ούτε το τέλειο! Τουλάχιστον όμως θα πρέπει να μου αρέσει κάπως,δεν θέλω σε καμία περίπτωση να έχω κάποια πλαϊ μου,μόνο και μόνο για να την παραμυθιάζω με ερωτόλογα,χωρίς να νιώθω κάτι για εκείνη-δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω πουλώντας έρωτες μόνο και μόνο για να μη μένω μόνος!


Κάποια στιγμή λοιπόν,μετά από πολλά χρόνια υπομονής,άρχισα να αναρωτιέμαι:Τι στο καλό συμβαίνει και είμαι τόσο μόνος;Ολοι, ή αν όχι όλοι η συντριπτική πλειοψηφία συνάπτουν ερωτικές σχέσεις κι εγώ δεν έχω ακόμα καταφέρει να κάνω καμία απολύτως!Γιατί άραγε να μην τα έχω καταφέρει ακόμη;Αυτό το ΓΙΑΤΙ,με έχει στοιχειώσει όλα αυτά τα χρόνια!Βέβαια  όλο αυτό το διάστημα είχα πολλά αποθέματα υπομονής!Πριν από δύο χρόνια όμως αυτά τα αποθέματα εξαντλήθηκαν……Έτσι οδηγήθηκα στην κατάθλιψη……Πήγα σε ψυχολόγο ο οποίος με βοήθησε αρκετά.Το θετικό ήταν ότι δεν χρειάστηκε να πάρω φαρμακευτική αγωγή-μου το πρότεινε αλλά εγώ αρνήθηκα. Δεν θα επεκταθώ στο τι συζητήσαμε και ποιες ήταν οι συμβουλές και οι υποδείξεις.Κατάφερα μεν να δώ βαθύτερα αυτό που με απασχολεί. Όμως τα μεγάλα ερωτήματα παραμένουν……Το ίδιο και η μονιμότητα της μοναξιάς…..Το ίδιο και η μελαγχολία και η κατάπτωση που τη συνοδεύει……..


Γιατί δεν έχω καταφέρει να κάνω έστω και μία σχέση όλα αυτά τα χρόνια; Πώς δημιουργείται μία ερωτική σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και σε μία γυναίκα; Σε αυτό το ερώτημα το οποίο πιθανόν να ακούγεται κάπως χαζό ή γελοίο θα ήθελα να σταθούμε λίγο. Διότι ναι μεν γνωρίζω και μέσω του ψυχολόγου αλλά και γενικότερα κάποια πράγματα περι φλέρτ ότι φλερτάροντας ο άντρας προσελκύει με αυτό τον τρόπο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει,συνομιλούν, βγαίνουν κ.τ.λ.Όμως για εμένα είναι κάτι το άγνωστο-τουλάχιστον σε βιωματικό επίπεδο,αυτό είναι το μόνο βέβαιο! Εξάλλου δεν βλέπω τους ανθρώπους να φλερτάρουν πολύ….Ούτε έχω δει ποτέ να γίνεται κάποιου είδους κίνηση,να πλησιάσει και να μιλήσει ένας άντρας σε μια γυναίκα,στις καφετέριες που βγαίνω συνήθως.Δεν έχω δει κάτι ώστε να μάθω ‘δια του παραδείγματος’.Έχω ακούσει πολλά για το ‘πως’,δεν έχει τύχει όμως να δω κάτι…..


Με λίγα λόγια,γνωρίζω το αποτέλεσμα της σύναψης μιας σχέσης,δεν γνωρίζω όμως τον τρόπο ή τους τρόπους,ασχέτως εάν έχω ακούσει,διοτι πολύ απλά,δεν έχω κάνει σχέση.Σίγουρα εκείνοι που έχουν θάρρος,τόλμη,κοινωνικότητα αλλά και τύχη,μπορούν και το επιτυγχάνουν,σε αντίθεση με εμένα που είμαι κάπως πιο κλειστός,άτολμος,διστακτικός.Θα μου πείτε:’Γίνε τότε πιο τολμηρός,πιο ανοικτός,πιο κοινωνικός!’Ξέρετε στην δική μου περίπτωση κάτι τέτοιο δεν αρκεί!Διοτι δυστυχώς,δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε δείγμα θηλυκού μέσα στις παρέες που βγαίνω!Παλιότερα υπήρχαν φίλες της αδερφής μου,της ξαδέρφης μου,στο σχολείο κ.τ.λ.Τώρα,αυτό τον καιρό,καθόλου!Αυτό από μόνο του ενισχύει-τροφοδοτεί την κατάθλιψη!Γι’αυτό και στεναχωριέμαι για τις παλιές χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος……Αλλά από την άλλη,ακόμα και αν σήμερα υπήρχε μια ευκαιρία,κάτι τελοσπάντων,δεν θα ήξερα πώς να κινήσω τις διαδικασίες για τη σύναψη μιας σχέσης!Ακούγεται ολοένα τα τελευταία χρόνια,ότι πολλοί άνθρωποι συνάπτουν ερωτικές σχέσεις μέσω διαδυκτίου.Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα το διαδίκτυο ως μέσο εύρεσης ερωτικού συντρόφου…..


Επειδή δεν θέλω να γίνομαι άλλο κουραστικός,το θέμα αυτό με έχει εξαντλήσει ως άτομο και πραγματικά έχω απελπιστεί φοβερά!Νιώθω ότι έχω μπει σε ένα ‘τέλμα’,ότι τίποτα δεν προχωράει προς αυτή την κατευθυνση,ενώ παράλληλα αισθάνομαι κάπως μειονεκτικά συγκρίνοντας όλους εκείνους που έχουν καταφέρει να κάνουν σχέση-σχέσεις,με τον εαυτό μου!Ακόμα και όταν βλέπω μικρότερους από εμένα να έχουν καταφέρει να κάνουν σχέση,απογοητεύομαι ακόμα περισσότερο για τον εαυτό μου που δεν τοέχω καταφέρει ακόμη…..Κατα έναν ας πούμε μυστηριώδη τρόπο,ενώ έχω καταλάβει ως ένα βαθμό τους λόγους για τους οποίους δεν έχω καταφέρει να κάνω σχέση,από ένα σημείο κι έπειτα,αδυνατώ να κατανοήσω πώς και γιατί δεν έχει συμβεί ένα γεγονός,μια γνωριμία με κάποια κοπέλα,που να μου αρέσει κι έτσι να καταλήξει η γνωριμία σε σχέση……Και για να σας προλάβω,διοτι πιθανόν να νομίσετε ότι είμαι ένας  που τα περιμένει να γίνουν όλα από μόνα τους,σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε το μάνα εξ ουρανού,όμως και η τύχη όπως και να το κάνουμε,παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή,κι εγώ δεν έχω σταθεί ιδιαίτερα τυχερός,στον ερωτικό τομέα.Η δουλειά που έκανα για χρόνια-φύλακας,δεν με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα ώστε να ευνοηθώ,διοτι πότε θα ήμουν σε κάποιο μοναχικό πόστο,πότε σπόστο με πολύ κόσμο που όμως ακόμα και περίσσιο θάρρος να είχα,δεν θα ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες για να κάνω κάτι…….


Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε,τί θα κάνατε εάν ήσασταν στη δική μου θέση;Πώς και με ποιο τρόπο,μπορεί κάποιος που είναι ανέραστος,να επιλύσει ένα τέτοιο προσωπικό ζήτημα;Πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει,όταν βλέπει γύρω του ωραίες κοπέλες,κι εκείνος να παραμένει τόσο πολύ μόνος;Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω εάν υπάρχουν κάποια ας πούμε σεμινάρια που γίνονται απευθυνόμενα σε άτομα που έχουν πρόβλημα στη σύναψη ερωτικών σχέσεων (δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιου είδους ‘σχολείο’ ή ‘φροντιστήριο’ για άτομα με δυσκολία στη σύναψη ερωτικών σχέσεων).Αν υπάρχει κάποιο βιβλίο ενδεχομένως που να σχετίζεται με το θέμα που με απασχολεί,θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!


Αγαπητέ αναγνώστη, το ζήτημα που σας απασχολεί είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πάρα πολλούς ανθρώπους, οι ανθρώπινες σχέσεις ειδικά στις μέρες μας είναι μία δύσκολη υπόθεση για πάρα πολλούς ανθρώπους είτε λόγω χρόνου, είτε λόγω του Σύγχρονου τρόπου ζωής, είτε διότι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να κατανοήσει τα λάθη τα οποία επαναλαμβάνει όχι απέναντι στο άλλο φύλο αλλά κυρίως απέναντι στον ίδιο τον εαυτό. 


Είναι πολύ θετικό ότι ζητήσατε βοήθεια για το συγκεκριμένο θέμα και ότι δεν έχετε παραιτηθεί σε αυτήν την κατάσταση, όμως απ' την άλλη είναι πολύ σημαντικό να εκτιμήσετε τα βήματα που έχετε κάνει και να αναζητήσετε να κάνετε εκείνα τα βήματα της προσωπικής ανάπτυξης που δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα. Ως ψυχοθεραπευτής μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτογνωσία καθώς και  η προσωπική ανάπτυξη είναι τα μόνα εργαλεία  που ενδυναμώνουν ουσιαστικά έναν άνθρωπο με ανασφάλειες αλλά και κάθε άνθρωπο που αναζητάει την προσωπική του εξέλιξη. Δε γνωρίζω για ποιο λόγο σταματήσατε την ψυχοθεραπεία και αν ήταν δική σας απόφαση ή απόφαση του ειδικού πάντως από τα στοιχεία που μας δίνετε μπορώ να κατανοήσω ότι το επίπεδο αυτογνωσίας σας φτάνει μέχρι το σημείο της αναγνώρισης των γεγονότων αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είσαστε να  είσαστε ένας πολύ καλός παρατηρητής, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όμως αυτή η διαδικασία χρειάζεται και άλλες δράσεις. Δεν θα σας πρότεινα κάποιο τίτλο βιβλίου προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβοήθειας διότι νομίζω ότι η προσωπική  με κάποιον ειδικό πρέπει να συνεχιστεί για να μπορέσετε να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας γύρω από τα προσωπικά θέματα που σας απασχολούν. Η προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία είναι ένα κλειδί στα χέρια σας το οποίο μπορεί να σας ανοίξει την οποιονδήποτε πόρτα όχι μόνο στα προσωπικά ζητήματα που σας απασχολούν αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Ένα μόνον είναι σίγουρο ότι ένας άνθρωπος που δε γνωρίζει καλά τον εαυτό του ή δεν τα έχει καλά με την μοναξιά του δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις θετικές πλευρές της προσωπικότητας του με έναν άλλον άνθρωπο, το μόνο που συνήθως γίνεται είναι ένα διαρκές "παράπονο" προς τον ίδιο μας τον εαυτό, τη μοίρα μας, ή τις λάθος παρελθοντικές επιλογές που μας οδηγούν μέχρι σήμερα κάτι που φυσικά δεν οδηγεί πουθενά. Η εμπειρία μου σε παρόμοια προβλήματα ανθρώπων που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν τον εαυτό τους με τον κατάλληλο τρόπο και με επισκέφθηκαν λέει ότι η γνώση του εαυτού σας αλλά και η αξιοποίηση της προσωπικής σας δύναμης θα σας οδηγήσει σε εκείνο το σημείο που χρειάζεστε ώστε να επικοινώνησε τον εαυτό σας με κάποιο άλλο πρόσωπο με τρόπο τέτοιο που να απολαμβάνετε και εσείς τους καρπούς της επικοινωνίας σας. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο 


Νικόλαος Βαμβακάρης
M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
Πιστοποίηση ΓΣΘ
B.Sc. Ψυχολογίας


  Νικόλαος Βαμβακάρης


Αγαπητέ αναγνώστη, το ζήτημα που σας απασχολεί είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πάρα πολλούς ανθρώπους, οι ανθρώπινες σχέσεις ειδικά στις μέρες μας είναι μία δύσκολη υπόθεση για πάρα πολλούς ανθρώπους είτε λόγω χρόνου, είτε λόγω του Σύγχρονου τρόπου ζωής, είτε διότι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να κατανοήσει τα λάθη τα οποία επαναλαμβάνει όχι απέναντι στο άλλο φύλο αλλά κυρίως απέναντι στον ίδιο τον εαυτό. 


Είναι πολύ θετικό ότι ζητήσατε βοήθεια για το συγκεκριμένο θέμα και ότι δεν έχετε παραιτηθεί σε αυτήν την κατάσταση, όμως απ' την άλλη είναι πολύ σημαντικό να εκτιμήσετε τα βήματα που έχετε κάνει και να αναζητήσετε να κάνετε εκείνα τα βήματα της προσωπικής ανάπτυξης που δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα. Ως ψυχοθεραπευτής μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτογνωσία καθώς και  η προσωπική ανάπτυξη είναι τα μόνα εργαλεία  που ενδυναμώνουν ουσιαστικά έναν άνθρωπο με ανασφάλειες αλλά και κάθε άνθρωπο που αναζητάει την προσωπική του εξέλιξη. Δε γνωρίζω για ποιο λόγο σταματήσατε την ψυχοθεραπεία και αν ήταν δική σας απόφαση ή απόφαση του ειδικού πάντως από τα στοιχεία που μας δίνετε μπορώ να κατανοήσω ότι το επίπεδο αυτογνωσίας σας φτάνει μέχρι το σημείο της αναγνώρισης των γεγονότων αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είσαστε να  είσαστε ένας πολύ καλός παρατηρητής, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όμως αυτή η διαδικασία χρειάζεται και άλλες δράσεις. Δεν θα σας πρότεινα κάποιο τίτλο βιβλίου προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβοήθειας διότι νομίζω ότι η προσωπική  με κάποιον ειδικό πρέπει να συνεχιστεί για να μπορέσετε να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας γύρω από τα προσωπικά θέματα που σας απασχολούν. Η προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία είναι ένα κλειδί στα χέρια σας το οποίο μπορεί να σας ανοίξει την οποιονδήποτε πόρτα όχι μόνο στα προσωπικά ζητήματα που σας απασχολούν αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Ένα μόνον είναι σίγουρο ότι ένας άνθρωπος που δε γνωρίζει καλά τον εαυτό του ή δεν τα έχει καλά με την μοναξιά του δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις θετικές πλευρές της προσωπικότητας του με έναν άλλον άνθρωπο, το μόνο που συνήθως γίνεται είναι ένα διαρκές "παράπονο" προς τον ίδιο μας τον εαυτό, τη μοίρα μας, ή τις λάθος παρελθοντικές επιλογές που μας οδηγούν μέχρι σήμερα κάτι που φυσικά δεν οδηγεί πουθενά. Η εμπειρία μου σε παρόμοια προβλήματα ανθρώπων που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν τον εαυτό τους με τον κατάλληλο τρόπο και με επισκέφθηκαν λέει ότι η γνώση του εαυτού σας αλλά και η αξιοποίηση της προσωπικής σας δύναμης θα σας οδηγήσει σε εκείνο το σημείο που χρειάζεστε ώστε να επικοινώνησε τον εαυτό σας με κάποιο άλλο πρόσωπο με τρόπο τέτοιο που να απολαμβάνετε και εσείς τους καρπούς της επικοινωνίας σας…Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X