Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Παχυσαρκία, η μεγαλύτερη απειλή για τις γυναίκες
Παχυσαρκία, η μεγαλύτερη απειλή για τις γυναίκες thumbnail

Παχυσαρκία, η μεγαλύτερη απειλή για τις γυναίκες

Τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα της παχυσαρκίας κρούει κορυφαία Αγγλίδα ιατρός.


Όπως προειδοποίησε η επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας, Dame Sally Davies, η παχυσαρκία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των γυναικών αλλά και για την υγεία των μελλοντικών γενεών. 


Στην ετήσια έκθεσή της -η οποία επικεντρώνεται στις γυναίκες- υπογραμμίζει πως η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θα πρέπει να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα να αποτραπεί μια «εξελισσόμενη καταστροφή». Μεταξύ των προτάσεών της είναι να υπάρξει ένας «φόρος ζάχαρης», εάν οι βιομηχανίες τροφίμων δεν πάρουν σχετικά μέτρα.


Η εκ των κορυφαίων ιατρών της Αγγλίας τονίζει επίσης πως η παχυσαρκία είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για ολόκληρο τον πληθυσμό αλλά κυρίως για τις γυναίκες επειδή πολύ συχνά «συντομεύει» τη ζωή τους.


Η πλειοψηφία των γυναικών στην Αγγλία, άνω των 35 ετών, έχει υπερβάλλον βάρος. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2013, το 56,4% των γυναικών ηλικίας 34-44 και το 62% των γυναικών ηλικίας 45-54 ετών, είχαν κατηγοριοποιηθεί ως υπέρβαρες ή παχύσαρκες.


Υπενθυμίζεται ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του μαστού, του διαβήτη τύπου 2 και των καρδιαγγειακών παθήσεων


Πηγή: BBC/ efsyn

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X