Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Είδος προς εξαφάνιση δεκάδες φάρμακα ευρείας χρήσης αλλά και εμβόλια
Είδος προς εξαφάνιση δεκάδες φάρμακα ευρείας χρήσης αλλά και εμβόλια thumbnail

Είδος προς εξαφάνιση δεκάδες φάρμακα ευρείας χρήσης αλλά και εμβόλια

Εικόνα «κραχ» στη φαρμακευτική αγορά δίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Σύμφωνα με καταγγελία του, σε έλλειψη βρίσκονται μια σειρά αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά, αντιελκωτικά, αντιψυχωτικά  φάρμακα, καθώς και σκευάσματα που αφορούν το στομάχι, την θεραπεία του προστάτη, τη νόσο του Πάρκινσον και την οστεοπόρωση. Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ακόμη και το γνωστό σε όλους ΖΑΝΤΑC είναι είδος προς εξαφάνιση στα ράφια των φαρμακείων, σημειώνοντας παράλληλα ότι καθημερινά γίνονται μάρτυρες του Γολγοθά των ασθενών με οστεοπόρωση – πολύ συχνά χωρίς αποτέλεσμα – για να βρουν το φάρμακο τους.


vaccines


Ο ΠΦΣ υπογραμμίζει, ταυτόχρονα, πως οι ελλείψεις στα εμβόλια PENTAVAK, TETRAVAK και INFARIX  TETRA συνεχίζουν κανονικά…


“Παράλληλες”… μπηχτές από τον Κ. Λουράντο


Οι φαρμακοποιοί μιλάνε, μάλιστα, για μια πολυεθνική εταιρεία η οποία ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχει στην αγορά, αφού εμφανίζεται να μην έχει κανένα φάρμακο να διαθέσει.


Να ελέγξουν τα παραστατικά των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών για να δουν τα  πραγματικά στοιχεία, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους ο Πρόεδρος του ΠΦΣ.


k.lourantos


«Είναι  αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου των παράλληλων εξαγωγών το οποίο ταυτόχρονα  να συγκρίνει τα σκευάσματα και τις ποσότητες  των εξαγωγών, με τις εισαχθείσες ποσότητες και τις αντίστοιχες ελλείψεις  της  ελληνικής αγοράς» τονίζει ο Κωνσταντίνος Λουράντος. «Ο Έλληνας ασθενής πρέπει επιτέλους να αποτελέσει προτεραιότητα για τις φαρμακαποθήκες και τις εταιρείες και η πολιτεία έχει την ευθύνη της τήρησης αυτής της συνθήκης» καταλήγει.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X