Κουνουπίδι ογκρατέν

<p> </p>
<p>Υλικά συνταγής</p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1500 γραμμ. </strong><span>κουνουπίδι</span></span></li>
<li><span><strong>4 </strong><span>αυγά</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>αλεύρι μαλακό</span></span></li>
<li><span><strong>4 φέτες </strong><span>ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγιού </strong><span>γάλα φρέσκο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κεσεδάκι </strong><span>γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (200 γραμμ.)</span></span></li>
<li><span><strong>2 φλ. τσαγιού </strong><span>κασέρι ή απλό κίτρινο τυρί</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες (στα κοτσάνια) και τα κόβουμε σε φουντίτσες. Σε νερό αλατισμένο που βράζει βυθίζουμε πρώτα το κουνουπίδι για 5΄ και το βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός.Στραγγίζουμε τα ζεματισμένα λαχανικά σε σουρωτήρι.</p>
<p> </p>
<p>2. Σε τετράγωνο ή στρογγυλό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε τα λαχανικά κοντά το ένα στο άλλο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί.</p>
<p> </p>
<p>3. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους, το αλεύρι, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και αμέσως μετά χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές. Προσεκτικά τη «διπλώνουμε» με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω στο μείγμα με τους κρόκους. Περιχύνουμε με αυτό τα λαχανικά.</p>
<p> </p>
<p>4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220<sup>ο</sup>C με αέρα για 5΄. Χαμηλώνουμε στους 180<sup>ο</sup>C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25΄ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει το ογκρατέν. Είναι ένα φαγητό πεντανόστιμο!</p>
<div> 
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 6</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 15 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Ψησίματος:</span> 30 λεπτά</div>
<div class="time"> </div>
<div class="time">ttp://www.argiro.gr</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα