Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας. Μην το χάσετε!

Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας 

διοργανώνουν Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και DEREE

6-8 Ιουνίου στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής υγείας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων από το 1988, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – DEREE, το μεγαλύτερο αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ευρώπη, θα πραγματοποιήσουν από 6 έως 8 Ιουνίου 2013 ένα τριήμερο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας με επιστημονικές, πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή).

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα ενισχύει την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης και θα αυξάνει την απήχηση των θεμάτων ψυχικής υγείας και στο γενικό πληθυσμό και σε ειδικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, νέοι, σπουδαστές κλπ).

Εκδηλώσεις:

  • Επιστημονικές συζητήσεις – διαλέξεις σε θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία με τη συμμετοχή επαγγελματιών ψυχικής υγείας, εκπροσώπων συλλόγων ληπτών και οικογενειών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών.
  • Θεατρική παράσταση «Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς» της Φ. Τσαλίκογλου και συζήτηση
  • Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στην Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας
  • Αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ με τη συμμετοχή παλαίμαχων και εν ενεργεία αθλητών
  • Συναυλία Pop μουσικής

Ελάτε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε όλοι μαζί τα άτομα με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και την προσπάθειά τους για επανένταξη και αποκατάσταση. Δράσεις όπως αυτές προωθούν τα κοινωνικά οφέλη της πρόληψης και εξαίρουν την κοινωνική συμβολή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Σχετικά άρθρα