Καφές με καρδάμωμο & πορτοκάλι

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>4-6 μερίδες καφέ, εσπρέσο ή φίλτρου </span><br /><span>12-14 καρδάμωμα, σπασμένα στο γουδί </span><br /><span>1 κούπα φρέσκο γάλα, πλήρες </span><br /><span>ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο (προαιρετικά) </span><br /><span>1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά </span><br /><span>½ κ.γ. κανέλα</span><br /><br /><span><span><strong><br /></strong></span></span></p>
<p><span><strong>Εκτέλεση: </strong>Βάζουμε τον καφέ όπως είναι καυτός σε μια τσαγιέρα και προσθέτουμε τα 12 καρδάμωμα. Τον αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10΄ να αρωματιστεί. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα καρδάμωμα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε και σουρώνουμε. Χτυπάμε το καυτό γάλα με το μίξερ του φραπέ ή ένα ραβδομπλέντερ για τουλάχιστον 5΄, μέχρι να αφρατέψει καλά (να γίνει αφρόγαλο). Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα για 5΄-10΄, μέχρι να σφίξει (ελαφριά σαντιγί). Σερβίρουμε τον καφέ ζεστό σε κούπες γαρνίροντας με το αφρόγαλο και τη σαντιγί και πασπαλίζοντας με κανέλα.<br /></span></p>
<p>alatikaipiperi.gr</p>

Σχετικά άρθρα