Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Τα δάχτυλά σου δείχνουν αν θα βγάλεις λεφτά ή όχι!
Τα δάχτυλά σου δείχνουν αν θα βγάλεις λεφτά ή όχι! thumbnail

Τα δάχτυλά σου δείχνουν αν θα βγάλεις λεφτά ή όχι!

Το μήκος των δακτύλων ενός άνδρα μπορεί να αποτελεί προάγγελο οικονομικής επιτυχίας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με παίκτες του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν παράμεσο μακρύτερο από τον δείκτη κέρδιζαν τα περισσότερα χρήματα! 

Αν και η συσχέτιση φαίνεται εν πρώτοις παράδοξη, επιστήμονες με άρθρο τους στην επιθεώρηση «Ρroceedings» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (ΡΝΑS) των ΗΠΑ την αποδίδουν στην έκθεση των ανδρών στην τεστοστερόνη κατά την εμβρυϊκή ζωή. 

Η αναλογία παράμεσου προς δείκτη καθορίζεται στη μήτρα και σε προγενέστερες μελέτες έχει συσχετισθεί με τη λήψη αποφάσεων, την επιθετικότητα, καθώς και την επιτυχία στα ανταγωνιστικά αθλήματα. 

Η ίδια ερευνητική ομάδα – με επικεφαλής τον δρα Τζον Κόουτς από το Τμήμα Φυσιολογίας, Ανάπτυξης & Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου – είχε διαπιστώσει πέρυσι ότι η τεστοστερόνη μπορεί να αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής. Σε σχετική μελέτη, πάλι με χρηματιστηριακούς παράγοντες του Λονδίνου, όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης το πρωί, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκομίσουν απρόσμενα κέρδη στη διάρκεια της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της ίδιας μέρας. 

Τα νεώτερα ευρήματα βασίζονται σε 44 άνδρες, ορισμένοι εκ των οποίων κερδίζουν σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι επιστήμονες τους παρακολούθησαν επί 20 μήνες, διαπιστώνοντας πως όσοι είχαν τους πιο μακρείς παράμεσους κέρδισαν 11 φορές περισσότερα απ΄ ό,τι εκείνοι με τους πιο βραχείς σε σύγκριση με τον δείκτη. 

Αυτή η «βιολογική» πλευρά της επιτυχίας ήταν σχεδόν εξίσου σημαντική με την επαγγελματική πείρα των εθελοντών: όσοι έπαιζαν τα περισσότερα χρόνια στο χρηματιστήριο κέρδιζαν σχεδόν 9 φορές περισσότερα χρήματα απ΄ όσα οι λιγότερο πεπειραμένοι. 

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αυξημένη έκθεση στην τεστοστερόνη κατά την εμβρυϊκή ζωή μπορεί να βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και να οξύνει τα αντανακλαστικά, που είναι απαραίτητα για να παρακολουθούν οι παίκτες του χρηματιστηρίου τις τιμές των μετοχών και να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις την κατάλληλη ώρα. 


www.real.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X