Αρχική / More / Life stories / ΝΔ: Οι υποψήφιοι για την προεδρία και άγνωστες πτυχές της ζωής τους
ΝΔ: Οι  υποψήφιοι για την προεδρία και άγνωστες πτυχές της ζωής τους thumbnail

ΝΔ: Οι υποψήφιοι για την προεδρία και άγνωστες πτυχές της ζωής τους

Ο  Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι ένας εκ των υποψηφίων που διεκδικούν την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας μετά την παραίτηση Σαμαρά. 


Είναι από  πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής που αναμφισβήτητα έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του  με ποικίλους τρόπους.  Η αρχή έγινε με την ατάκα προς τον Τσίπρα περί αστικής ευγένειας  στη Βουλή η οποία  έγινε viral και  ξεσήκωσε θύελλα σχολίων  στα social media και όχι μόνο.Ο Ευάγγελος-Βασίλειος Μεϊμαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου του 1953 και είναι γιος του Ιωάννη Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου με την ΕΡΕ, και μικρανιψιός του Βασίλειου Μεϊμαράκη, βουλευτή Ηρακλείου με το Λαϊκό Κόμμα. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με εξειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα.Είναι ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ, η οποία ιδρύθηκε το 1974. Στο Β” Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (1986) ο νεολαίος τότε Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.  Εξελέγη Βουλευτής Β” Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία το 1989 και επανεξελέγη το 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007 και 2009.  Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού στο διάστημα 1992-1993. Στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, μετά από πρόταση το πρωθυπουργού ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, θέση την οποία διατήρησε έως τον Οκτώβριο του 2009, οπότε και πραγματοποιήθηκαν Εθνικές Εκλογές και την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ.Στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου 2012, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τέθηκε επικεφαλής της προεκλογικής μάχης. Την θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα διατήρησε και στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012.Μετά τις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012, την νίκη της ΝΔ και την συγκρότηση κυβέρνησης με κεντρικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτάθηκε για πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Στις 29 Ιουνίου 2012, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στις 5 Ιουλίου 2015 ορίστηκε προσωρινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μετά από παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά κόρη της ηθοποιού Νίτσας Μαρούδα,και έχει δυο κόρες την Ελίνα και την Ρένα. Τα “κορίτσια” του Βαγγέλη είναι αυτά που κατά δική του ομολογία του δίνουν δύναμη να αγωνίζεται για τα ιδανικά που πιστεύει. Εκτός από δύναμη του έδωσαν και … την άδεια να παλέψει από τη θέση του προέδρου της ΝΔ για την Ελλάδα και την παράταξη.


   Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία (στις 20 Δεκεμβρίου) και οι παρασκηνιακές κινήσεις, κορυφώνονται. Κεντρικό πρόσωπο-αποδέκτης πολλών τέτοιων κινήσεων είναι ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής. Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τελευταία, ότι αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη, το περιβάλλον του σπεύδει να τις διαψεύσει επισημαίνοντας: "Είναι απολύτως σταθερή η εμπιστοσύνη του Κώστα Καραμανλή στο πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη. Ο Καραμανλής, εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Μεϊμαράκης, είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα". 


 


Απόστολος ΤζιτζικώσταςΠατέρας του ήταν ο Γιώργος Τζιτζικώστας ο οποίος εξελέφη για πρώτη φορά βουλευτής στιςεκλογές του 1974 με τη ΝΔ στο Υπόλοιπο Θεσσαλονίκης. Επανεξελέγη το 1977, 1981 1985, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, 1990 και 1993 στη Β΄ Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Τζιτζικώστας απεβίωσε από καρκίνο τον Ιούνιο του 2000.Στην κηδεία του παρέστη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έκπτωτος μονάρχης εξασφάλισε τετράωρη άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να παρευρεθεί ο ίδιος στην κηδεία.Μητέρα του είναι η Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου η οποία έχει ισχυρές διασυνδέσεις στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα. Παρά το ισχυρό όνομα του Γιώργου Τζιτζικώστα στη Βόρειο Ελλάδα, ο Απόστολος μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Φιλοθέη.Ο κ. Τζιτζικώστας σπούδασε Georgetown University της Ουάσιγκτον και επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τον τομέα της παραγωγής. Το 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, αλλά δύο χρόνια μετά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή αφού ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επέλεξε τη βουλευτική έδρα της Θεσσαλονίκης.


Ένα από τα μεγάλα ατού του κ. Τζιτσικώστα υπήρξε η σύγκρουση με τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Παρά το γεγονός ότι  ο κ Ψωμιάδης εμφανιζόταν παντοδύναμος στην Μακεδονία, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, ο κ. Τζιτζικώστας κατόρθωσε να εκλεγεί από το περιφερειακό συμβούλιο περιφερειάρχης, κόντρα στις επιθυμίες του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος προτιμούσε για διάδοχό του τον αδελφό του Διονύση. Μετά την εκλογή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν χαρίστηκε καθόλου στον προκάτοχό του. Αν και προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο, άρχισε να τον "αδειάζει" από την πρώτη στιγμή.Αν και βρίσκονται σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης είχε καταφέρει να συνεργάζεται σε ικανοποιητικό βαθμό με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Σε αυτό βοηθούσε και το γεγονός ότι ο νεαρός περιφερειάρχης δεν είχε δείξει προθέσεις ανταγωνισμού. Έτσι ο κ. Μπουτάρης διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις μαζί του και τον αποκαλούσε "ανιψιό".Η  Ελεάννα Βλάχου είναι  η σύζυγος του Απ. Τζιτζικώστα. Νεαρή (έχει γεννηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980), όμορφη (σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία και έκανε βήματα στον χώρο του μόντελινγκ), με επιχειρηματικό δαιμόνιο (οι γονείς της έχουν βιοτεχνία ρούχων, ενώ η ίδια διατηρεί τρία καφέ γνωστής αλυσίδας), η κυρία Τζιτζικώστα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του συζύγου της, σε προεκλογικές εκστρατείες και στις λοιπές κοινωνικές υποχρεώσεις του ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων πριν από αρκετά χρόνια, έκαναν παρέα, ενώ λίγο αργότερα η φιλία αυτή εξελίχθηκε σε έρωτα που τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας, υπό άκρα μυστικότητα. Απόστολος Τζιτζικώστας και Ελεάννα Βλάχου παντρεύτηκαν στην Πορταριά, στο Πήλιο, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ενας γάμος για τον οποίο οι καλεσμένοι ειδοποιήθηκαν μόλις την προηγούμενη ημέρα με sms και στον οποίο δεν υπήρχαν μπομπονιέρες, γιατί τα χρήματα δόθηκαν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης "Αγιος Στυλιανός".


 


Κυριάκος Μητσοτάκης


 


Γεννήθηκε στη Αθήνα, στις 4 Μαρτίου 1968. Είναι γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της Μαρίκας Γιαννούκου και αδελφός της πρώην Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.  Γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας, πήγε στο Κολλέγιο Αθηνών κι όχι φυσικά στο Πολυκλαδικό των Αμπελοκήπων.


 


Μετά την αποφοίτηση του κι έχοντας το οικονομικό υπόβαθρο για να το καταφέρει, το 1986, έφυγε για να σπουδάσει στο Χάρβαρντ. Εκεί σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και αποφοίτησε αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση "summa cum laude". Τιμήθηκε επίσης με το έπαθλο "Hoopes", το ανώτατο βραβείο που απονέμεται σε φοιτητή για πτυχιακή εργασία, για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την Αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1977 – 1985.Ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στις ΗΠΑ μέχρι το 1990. Την ίδια χρονιά φεύγει για Λονδίνο όπου θα εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει  Ελλάδα προκειμένου να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.  Έπειτα επιστρέφει στις ΗΠΑ και αποκτά  Masters στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις με ειδίκευση στα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση  από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του επιστρέφοντας στο Harvard από όπου και απέκτησε δεύτερο τίτλο Masters στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2000 και dιορίστηκε αμέσως στο δημόσιο. Ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία "Εθνική Επιχειρηματική Συμμετοχών", του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί έμεινε έως το 2003 όταν αποφάσισε να μπει στην πολιτική αρένα διεκδικώντας τη  ψήφο του ελληνικού λαού μπαίνοντας στην Βουλή το 2004.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο αργότερα θα κατηγορηθεί  πως ενεπλάκη στο σκάνδαλο Siemens .Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παντρέμνος με την ελληνοπολωνή  επιχειρηματία Μαρέβα Γκραμπόφσκι  Επιβλητικά ψηλή, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ανήκει στις γυναίκες που έλκουν τη γοητεία τους χάρη κυρίως στην εξυπνάδα και τον δυναμισμό τους παρά στη φυσική καλλονή.  Μαζί έχουν κάνει τρία παιδιά τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.Η σχέση τους κλονίστηκε πριν από μερικά χρόνια  με αποτέλεσμα να μείνουν χωριστά για  μια πενταετία αλλά διατηρώντας πολύ καλές σχέσεις λόγω των παιδιών. "Περάσαμε με τη Μαρέβα μια μεγάλη δυσκολία, βρεθήκαμε χώρια για πέντε χρόνια, δεν χωρίσαμε, δεν είχαμε πάρει διαζύγιο, ήμασταν σε διάσταση" εξήγησε για την σύζυγό του και συνέχισε στο ίδιο ύφος: "Είχαμε πάντα μια καλή σχέση και νομίζω ότι και οι δύο θέλαμε να κοιτάξουμε μπροστά και να ξαναβρεθούμε. Υπήρχε συναίσθημα, βαθιά αγάπη και εκτίμηση, μερικές φορές ο χρόνος μπορεί να κάνει θαύματα", είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.


 


Τα τρία του παιδιά, η 18χρονη Σοφία, ο 17χρονος Κωνσταντίνος και η 12χρονη Δάφνη, του ζητούν: "Χρόνο! Όταν δουλεύεις τόσες ώρες είναι λογικό να διεκδικούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν με τον πατέρα τους κι εγώ από τη μεριά μου προσπαθώ να μην τους χαλάω χατίρι".Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στην μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή το 2012. ΄"Μου λείπει η απέραντη καλοσύνη της. Αυτες τις ημέρες την σκέφτομαι πολύ διότι την έχασα ακριβώς τη μέρα των προηγούμενων εκλογών" σημειώνει ο πολιτικός. 


Άδωνις ΓεωργιάδηςΟ Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06-11-1972. Είναι ο τριτότοκος υιός του Αθανασίου και της Παρασκευής Γεωργιάδου και έχει άλλα δύο αδέλφια τον Λεωνίδα και τον Αλέξανδρο. Έχει αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολής Αθηνών και πιο συγκεκριμένα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Είναι παντρεμένος  με την Ευγενία Μανωλίδου, και έχουν μαζί δύο υιούς, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αλκαίο-Αναστάσιο.


 


Από το 1993 και μετά το θάνατο των γονέων του, αναλαμβάνει την διεύθυνση των εκδόσεων "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".


Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ", με σκοπό την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, με μία πρωτότυπη μέθοδο, τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά Δημοτικού. Στο ίδιο Κέντρο διδάσκει ο ίδιος το μάθημα της Ελληνικής Ιστορίας.


 


Από το 2000 παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή υπό τον τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Από το 2003 ως το 2011 παρουσίαζε με τον αδελφό του Λεωνίδα, την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή "ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ" στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.


Εκδίδει και διευθύνει δύο μηνιαία περιοδικά αφιερωμένα στην προβολή του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" και το "ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ".Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2007 υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.


Έλαβε μέρος στις Εθνικές Εκλογές του 2004, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Εξελέγη Βουλευτής Β’ Αθηνών, στις Εθνικές Εκλογές τις 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 και στις  Εθνικές Εκλογές του 2009 επανεκλέγεται .Στις Νομαρχιακές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2006  με τον ΛΑ.Ο.Σ. εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος.Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. καθώς υπερψήφισε το "Μνημόνιο ΙΙ", παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος. Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Τον Ιούνιο 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.Στις 25 Iουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Στις Εθνικές Εκλογές της 25η Ιανουαρίου αλλά και αργότερα στις 25 Σεπτεμβρίου  εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών .Η σύζυγος του Άδωνη Γεωργιάδη,  Ευγενία Μανωλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην παιδική της ηλικία.Συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, στο Juilliard School, όπου, εκτός από πιάνο, σπούδασε σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας.Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Ιστορία Πολιτισμού στις Βρυξέλλες και στη Ζυρίχη.Στο βιογραφικό της μετρά συνεργασίες με ορχήστρες του εξωτερικού, παρουσιάσεις έργων της σε μεγάλα θέατρα και έξι προσωπικά άλμπουμ, ένα εκ των οποίων βραβεύτηκε από τον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης όπερας από γυναίκες, στη Βιέννη. Συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας του Πεκίνου παρουσιάζοντας το έργο της μετά από πρόσκληση της κινεζικής ολυμπιακής επιτροπής.Παρουσίασε το πρόγραμμα "Η στιγμή της αλήθειας" και το "MasterChef" , συμμετείχε στο "Dancing with the Stars", και ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του "Ελλάδα έχεις ταλέντο".


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X