Αρχική / Νέα δημοσκόπηση: Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα!
Νέα δημοσκόπηση: Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα! thumbnail

Νέα δημοσκόπηση: Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα!

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλο ποσοστό… μπερδεμένων, απογοητευμένων ή αγανακτισμένων ψηφοφόρων δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.


Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), πρώτο κόμμα αναδεικνύεται και μάλιστα με διαφορά το… Δεν ξέρω/Δεν απαντώ με 31%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20%, έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη 4%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, Λαϊκή Ενότητα. 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, άλλο 3,5%, άκυρο/λευκό 5,5%, αποχή 18,5%.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της δημοσκόπησης στο ζήτημα των συμμαχικών κυβερνήσεων, καθώς η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.


Παράλληλα, έκδηλη είναι η απαισιοδοξία των πολιτών τόσο για την πορεία της οικονομίας της χώρας τους επόμενους 12 μήνες (79% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή πολύ), αλλά και για τη δική τους οικονομική κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες (69% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή πολύ).

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X