3 προτάσεις για νόστιμο φαγητό!

1. Aleria

Το Aleria συνεχίζει και φέτος τις καθιερωμένες Wine Wednesdays, όπου για δέκα βραδιές θα μπορούμε να απολαύσουμε αξιόλογα ελληνικά κρασιά συνδυασμένα με γεύσεις (Γκίκας rules!) από την αντίστοιχη τοπική κουζίνα. Στην υπέροχα ατμοσφαιρική αυλή του Αleria για όλο τον Ιούνιο, Ιούλιο και μέχρι τις 7 Αυγούστου κάθε Τετάρτη θα ετοιμάζεται ένα μοναδικό, θεματικό μενού από τον chef Γκίκα Ξενάκη με εμπνευσμένα πιάτα από την περιοχή κάθε οινοποιείου σε αρμονία με τα κρασιά που θα προσφέρονται τη βραδιά αυτή. Το μενού περιλαμβάνει 4 ποτήρια κρασί από τον προσκεκλημένο οινοποιό και 4 πιάτα στα 35 ευρώ το άτομο.

2. Impasto Pizza & Cafe

Άρωμα Μανχάταν στο Κολωνάκι με την άφιξη του “Impasto” στην Κανάρη. Χειροποίητη pizza με το μέτρο σε 20 απίθανους συνδυασμούς όπου κυριαρχεί η βουβαλίσια μοτσαρέλα, τα περίφημα αλλαντικά της Τοσκάνης, ισπανικά τσορίθο, καπνιστή πάπρικα, σπιτικά αρωματισμένα λάδια και άλλα πολλά που σου φτιάχνουν τη μέρα είτε κάνεις ένα μικρό break για ένα snack είτε χαλαρώνεις με ένα ποτήρι κρασί. Με panini και tramezzini όλων των ειδών, με αυθεντικό παριζιάνικου τύπου Croque Monsier αλλά και το “πιο χορταστικό σάντουιτς της πόλης” το περίφημο ιταλοαμερικάνικο Gismo με χειροποίητο ψωμί γεμισμένο από μια απολαυστική σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά, salsicia, mozzarela και παρμεζάνα, το Impasto ήρθε για γεμίσει με γεύση και ταπεραμέντο το κέντρο της Αθήνας. Το μενού υπογράφει ο Ηλίας Σκουλάς ο οποίος υπόσχεται και άλλες εκπλήξεις με συνταγές και πρωτοεμφανιζόμενα γρήγορα εδέσματα που θα δημιουργήσουν αίσθηση.

3. La Veranda Restaurant – Bar

Στο roof garden του ξενοδοχείου METROPOLITAN επιστρέφει και φέτος το LA VERANDA RESTAURANT – BAR στην εκπληκτική βεράντα του, με τη μοναδική θέα στο Σαρωνικό, την Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού. Αυθεντικές Ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις με φρέσκα υλικά σε μιά καλοκαιρινή ατμόσφαιρα κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό. Αρχίστε με μία πιατέλα ζεστών ορεκτικών με μικρά τηγανιτά πιτάκια με κοπανιστή Μυκόνου, κολοκυθοκεφτέδες με άνιθο και τοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα η μία πιατέλα κρύων ορεκτικών με κριθαρομπουκίτσες με ντομάτα, φέτα, ρίγανη, ελιές και παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, σπιτικό γαύρο μαριναρισμένο και δροσερό γιαούρτι με αγγούρι, δυόσμο και κίμινο. Από τα κυρίως πιάτα επιλέξτε ανάμεσα σε μια πιατέλα κρεατικών με μαριναρισμένο κοτόπουλο, μοσχαρίσιο σπιτικό μπιφτέκι, χοιρινά μπριζολάκια, αρνίσια παϊδάκια και χωριάτικο λουκάνικο η ολόκληρο λαυράκι γεμιστό με μυρωδικά της Ελληνικής φύσης και άλλες επιλογές από την σχάρα, χωρις να λείπει και η επιλογή για χορτοφάγους. Για το τέλος προτείνουμε καρυδόπιτα η σοκολατόπιτα με παγωτό και Ελληνικά παραδοσιακά γλυκά. Τιμή μενού κατ΄άτομο 29€.

Πηγή: www.beautystories.gr
Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα