Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ερχεται μέσα στο 2016 το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες
Ερχεται μέσα στο 2016 το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες thumbnail

Ερχεται μέσα στο 2016 το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Εντός του 2016 αναμενεται να εκδοθουν οι ηλεκτρονικες καρτες, οι οποίες θα αντικαταστήσουν πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών στο πλαισιο της εφαρμογης του ηλεκτρονικου εισιτηριου.


Σύμφωνα με ανακοινωση του ΟΑΣΑ, χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ενέκρινε ομόφωνα την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του έργου, το οποίο υλοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 12ετούς χρονικής διάρκειας, μετά το πέρας της οποίας, θα μεταβιβαστεί εξ' ολοκλήρου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.


 
Για την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προβλέπεται προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε όλα τα μέσα, εξοπλισμού ελέγχου κομίστρων, αλλά και εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα ανοίγουν με «έξυπνες κάρτες», τις οποίες ο πολίτης θα «φορτίζει» για να πληρώνει αναλογικά με τη χρήση. 

Το έργο θα  καλύπτει και θα εξυπηρετεί το σύνολο των επιβατών των μέσων αστικών συγκοινωνιών (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό), αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου και θα αποτελέσει το έναυσμα για την χρέωση βάσει της απόστασης και της συχνότητας χρήσης.

Το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 58.800.000€, εκ των οποίων το 49% (28.812.000€) χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το 51% από ίδια κεφάλαια της αναδόχου εταιρίας (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η νοτιοκορεατικη LG).  Οι πληρωμές διαθεσιμότητας κατά την διάρκεια των 10 ετών της περιόδου υπηρεσιών,  ανέρχονται  σε 77.109.551,82 € και θα αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.


ethnos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X