Γαλοπούλα τραγανή με κυδώνι στον φούρνο

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>-1 γαλοπούλα (3-4 κιλά περίπου)<br />-2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια<br />-1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού<br />-1 κουτ. γλυκού θυμάρι<br />-1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο<br />-1 πρέζα μοσχοκάρυδο<br />-1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο<br />-2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ<br />-1 φλιτζάνι κρασί λευκό<br />-2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
<p> </p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Κόβουμε αποβραδίς τη γαλοπούλα σε κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Την αλείφουμε με το ξύσμα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8-10 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουμε τη γαλοπούλα με το μπέικιν πάουντερ και τη βάζουμε σε χαμηλό ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί το κρασί, όχι όμως πάνω από τη γαλοπούλα. Τη σκεπάζουμε με λαδόκολα και τη βάζουμε στον φούρνο. Χαμηλώνουμε το<br />φούρνο στους 160 οC και την αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά.<br />Πασπαλίζουμε το κυδώνι με τη ζάχαρη και το προσθέτουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά και αφαιρούμε το χαρτί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20 λεπτά και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>thecookbook.gr</p>

Σχετικά άρθρα