Οι "Γάτες" στην Αθήνα

Οι περίφημες «Γάτες» των Α. Λ. Ουέμπερ και Τιμ Ράις είναι το μιούζικαλ που έχω δει τις περισσότερες φορές στη ζωή μου. Γερμανικά στη Βιέννη (η καλύτερη έκδοση), γαλλικά στο Παρίσι, αγγλικά στο Λονδίνο αλλά και στα πρώτα… βήματα του Μπάντμιντον. Τώρα πάλι επιστρέφουν στα… ελληνικά!

Η Καλλιτεχνική Ομάδα του Ωδείου Τέχνης (Αrt Μusic School) Γ. Β. Φακανά παρουσίασε στη σκηνή του «Αθηνά live» το εξαιρετικό αυτό μουσικό έργο σε λιμπρέτο Χ. Θεσσαλονικέα και με υπότιτλο «Ενα όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας». Το αποτέλεσμα εξαιρετικό, όμως όχι ισάξιο του περσινού «Jesus Christ Superstar» που ανέβασαν οι μαθητικές δυνάμεις και για το οποίο έγραψα στην «Κ» στις 18/5/12.

Στην παρούσα περίπτωση το «μαθητικό» δεν έφτανε το «επαγγελματικό», παρέμενε σε μία αξιοπρεπέστατη και άξια συγχαρητηρίων «επίδειξη». Προσετέθη και ένας αφηγητής ως T.S. Eliot για να επεξηγεί τα νούμερα και ο Β. Φακανάς αποδείχθηκε ικανός στον λόγο, το τραγούδι και την κίνηση αλλά πολύ νέος και ανώριμος για το βάρος του ρόλου. Οι 13 άλλο τόσο νέοι τραγουδιστές, ηθοποιοί και χορευτές έπαιξαν με κέφι και απολαυστικά μακιγιάζ – χτενίσματα (Σχολή ΙΕΚ ΑΚΜΗ) τους ρόλους και τα σύνολα. Αλλο τόσο απολαυστική ήταν η 9μελής ορχήστρα που διηύθυνε ο και διασκευαστής της πρωτότυπης μουσικής, υπεράξιος και ικανός Γ.Β. Φακανάς.

Αν πέρσι είχα ξεχωρίσει τον νεαρό performer που ερμήνευε τον Ιούδα και είχα αναρωτηθεί ποιο να ήταν το μέλλον του, φέτος ξεχώρισα τρία εξαιρετικά ταλέντα πάλι με την ίδια απορία: τον Α. Δεληολάνη (απολαυστικό διεθνούς κύρους Ροκενρόλη – Τίγρης ο Τρομερός), τον Π. Μηλιορέλη (συγκινητικό Γκας ο θεατρίνος) και την Α. Δασιγένη (Γκριζαμπέλα στο περίφημο show stopper «Μemory») και ας παρασύρθηκε από την υπερένταση προς… Τόσκα μεριά! Στο σύνολό της όμως μια βραδιά έξοχη και, επιτέλους, τόσο διαφορετική από τις άλλες (23/5).

Πηγή: www.kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα