Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Τι προβλέπει ο Κώστας Λεφάκης για το νέο έτος;
Τι προβλέπει ο Κώστας Λεφάκης για το νέο έτος; thumbnail

Τι προβλέπει ο Κώστας Λεφάκης για το νέο έτος;

Το 2016 είναι η χρονιά που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την χρονιά κλειδί της μεγάλης αλλαγής για την ιστορία του κόσμου και η οποία δεν είναι άλλη από το 2019. Καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, οι δυσκολίες συνεχίζουν να μεγαλώνουν και η χαρά ή η ελπίδα να περιορίζεται. Ωστόσο η χρονιά αυτή δίνει ευκαιρίες ξεκαθαρίσματος, για όσους έχουν το κουράγιο να τις κάνουν, αλλά προμηνύει μια μεγάλη δοκιμασία για όλο τον κόσμο μεταξύ καλοκαιριού 2019 και άνοιξης 2020. Ας κοιτάξουμε όμως το πώς διαμορφώνουν τις θέσεις τους στο ζωδιακό κύκλο οι βασικοί πλανήτες που καθορίζουν την τύχη του κόσμου και του καθενός από εμάς ξεχωριστά. 


Ο Πλούτωνας παραμένει τον Αιγόκερω και ο Ουρανός στον Κριό, η πενταετής μεταξύ τους δυσαρμονία αμβλύνεται χωρίς να αλλάζουν ακόμα ζωδιακές θέσεις. Ο Ποσειδώνας είναι στους Ιχθείς, ο Κρόνος στον Τοξότη και ο Δίας μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στην Παρθένο για να περάσει μετά στο Ζυγό. Αυτοί οι 5 πλανήτες δίνουν τον τόνο στη χρονιά που έρχεται και δημιουργούν τις βασικές γωνίες που θα γεμίσουν με γεγονότα τη χρονιά. Το βασικό είναι πως ο Ποσειδώνας τετραγωνίζεται με τον Κρόνο και σχηματίζει αντίθεση με τον Δία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 


Ο Ουρανός διατηρεί το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα αλλά σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο και ο Πλούτωνας διατηρεί το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το τρίγωνο με τον Δία. Περνώντας ο Δίας όμως στο Ζυγό, σχηματίζει σταδιακή αντίθεση με τον Ουρανό και τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Η ένταση λοιπόν θα συνεχιστεί διεθνώς τόσο στα πολιτικά όσο και στα οικονομικά πρόβλημα. Αποτέλεσμα της ένταση θα είναι νέες βίαιες και φανερές αλλά και άλλο τόσο επικίνδυνες παρασκηνιακές ενέργειες.


Η γενικότερη ανησυχία θα διατηρηθεί. Νέα μέσα θα τονίσουν την πρόοδο της επιστήμης.Χαρακτηριστικές θα είναι οι καιρικές διαταραχές όπως και οι βιολογικές. 


Η γεωργία, η ναυτιλία και η οικονομία θα αντιμετωπίσουν νέα προβλήματα από την διαχείριση και την επιρροή των επικυρίαρχων. Ενδεχομένως το τρίγωνο του Ουρανού με τον Κρόνο να τονίσει την τόλμη και τον ιδεαλισμό και την προσπάθεια για ανανέωση αλλά τα τετράγωνα τόσο του Ουρανού Πλούτωνα όσο και του Κρόνου Ποσειδώνα παραμένουν έντονα για μια ακόμα χρονιά και τα οποία δείχνουν ότι απλώς οι ισχυροί θα τα χρησιμοποιήσουν για να συνεχίσουν την σκληρή διακυβέρνηση πάνω στις μάζες με σκοπό την δημιουργία μιας τεχνίτης ικανοποίησης όλων των καταστάσεων. 


Χαρακτηριστική θα είναι το 2016  η παλίνδρομη πορεία του Άρη μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη το πρώτο εννιάμηνο της χρόνιας η οποία θα μπερδέψει περισσότερο τα πράγματα παρά θα τα ξεδιαλύνει. Στην παγκόσμια οικονομία τα σημεία δείχνουν ότι η δοκιμασία θα συνεχιστεί και ότι οι εξετάσεις αντοχής θα γίνουν σκληρότερες για τον περισσότερο κόσμο.


Πριν πολλά χρονιά ο εθνομάρτυρας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει ότι οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί και οι φτωχοί θα πεθάνουν. Και όπως φαίνεται χώρες όπως η Ελλάδα κρατούν την Ευρώπη ζωντανή αφού το εθνικό πολιτικό σύστημα έχει βάλει τον ελληνικό λαό να τραβά κουπί συντηρώντας έτσι όλα τα αερομόλογα του πλανήτη. 


Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν υποχωρεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει καινούργια προβλήματα τόσο στις μεταξύ σχέσεις των κρατών όσο και στις ευρύτερες με τον υπόλοιπο κόσμο. Όλα προμηνύουν πως ένας οικονομικός Αρμαγεδώνας είναι καθοδόν. Στην Ελλάδα ο ξένος δανεισμός, η φορολογία, τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας θα αποτελέσουν τα πρώτα θέματα της πολιτικής ατζέντας όποια και αν είναι η κυβέρνηση που θα την κρατήσει. Άλλωστε είναι προφανές ότι η Ελλάδα από το ιδρυτικό της, σύμφωνα δηλαδή με τον γενέθλιο χάρτη της, είναι καταδικασμένη να είναι μια αποικία χρέους ώστε να αποτελεί εργαλείο άσκησης γεωπολιτικής στρατηγικής και υπηρέτης αυτών που σχεδίασαν την ανεξαρτησία της. Οι όψεις των μεγάλων πλανητών μεταξύ τους, δείχνουν ότι οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφτεί και ότι οι δυσκολίες, οι τρομοκρατικές δραστηριότης και η απειλή του μεταναστευτικού κύματος θα συνεχιστούν. Οι εκλείψεις στον άξονα Παρθένου Ιχθύων τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριοεπαναλαμβάνονται δεύτερη φορά και θυμίζουν εκείνες της περιόδου 1948 – 1949 που ο κόσμος αναδιανεμήθηκε και ο Ψυχρός Πόλεμος ξεκίνησε. Η χώρα παραμένει σε διαρκή κίνδυνο, πολιτική αστάθεια, ταμειακό στραγγαλισμό και αδυναμία να εφαρμόσει ορθολογική κοινωνική πολιτική και πολιτική άμυνας. Όχι μόνο εξαιτίας του ότι το λαθρεμπόριο ανθεί στη χώρα, διαμορφώνοντας μια μεγάλη παραοικονομία που με την σειρά της οδηγεί σε ένα σύστημα νεοπλουτισμού επειδή οι κυβερνώντες στη ζωή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εντάξουν το σύστημα μεταφορών κυρίως της ναυτιλίας στις λειτουργιές ενός ευνομούμενου κράτους αλλά και γιατί οι εξαγωγές συναλλάγματος είναι αδήλωτες και ανεξέλεγκτες. 


Ο κίνδυνος της υφαρπαγής του φυσικού πλούτου της χώρας και του ελέγχου των μεταφορών και των επικοινωνιών της από τοπικά συμφέροντα σε αρεστή συνέργεια με τους πατρόνες της χώρας θα συνεχίσει να βάζει περιορισμούς στην αυτοτελή ανάπτυξη της χώρας που όμως υποκινούν την επαναστατικότητα του λαού η οποία μπορεί να εξελιχτεί και σε εμφύλιο πόλεμο όταν τα μέτρα που επιβάλλονται υποβιβάζουν το βιοτικό του επίπεδο. Αισιόδοξο είναι, ίσως το μόνο, ότι η κρίση αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό μάθημα μόνο σε όσους είναι από την φύση τους ιδιαίτερα έξυπνοι. Πάντως ο προβληματισμός θα συνεχιστεί, οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν πλην όμως η διάρκεια θα είναι περιορισμένη και εκείνοι που θα τα καταφέρουν είναι όσοι έχουν ξεπεράσει τους φόβους και τις ελπίδες και έχουν βάλει σκοπούς χωρίς να υπολογίσουν το χρόνο και το κόστος που θα απαιτηθεί μέχρι να τους ολοκληρώσουν. 


Το στοιχείο που θα βοηθήσει είναι η λογική και πόσο σωστά θα αξιοποιηθεί σε καθημερινή βάση και άλλο τόσο το πόσο το συναίσθημα δεν θα αποτελεί τον ρυθμιστή της καθημερινής πράξης της συμπεριφοράς.


oroskopos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X