Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Την Τρίτη η καταβολή για κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου
Την  Τρίτη η καταβολή για κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου thumbnail

Την Τρίτη η καταβολή για κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου

Αύριο αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα στην κάρτα αλληλεγγύης σίτισης σε 145.330 δικαιούχους καθώς και το επίδομα ενοικίου σε όσους ιδιοκτήτες μισθώνουν ακίνητα σε δικαιούχους του προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης.


Το "πράσινο φως" άναψε μετά την έγκριση που δόθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σε ότι αφορά στη μεταφορά πίστωσης 2.424.864 εκατ., ευρώ για την τέταρτη δόση του επιδόματος ενοικίου στο πλαίσιο του Προγράμματος για την "Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης". Από το σύνολο των 30.575, θα πιστωθούν χρήματα μόνον στους 19.443 δικαιούχων.


Επιπλέον, σε ότι αφορά στην κάρτα σίτισης (145.330 δικαιούχους) έχουν ήδη εγκριθεί 16.297.480 εκατ., ευρώ. Η πίστωση θα γίνει στον ειδικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας και όχι απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Η πίστωση κατευθείαν στους λογαριασμούς θα γίνει από την τράπεζα.


Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση –με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.


www.enikonomia.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X