Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΓΓΔΕ: Προθεσμία ένα μήνα για εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών χωρίς πρόστιμο
ΓΓΔΕ: Προθεσμία ένα  μήνα για εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών χωρίς πρόστιμο thumbnail

ΓΓΔΕ: Προθεσμία ένα μήνα για εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών χωρίς πρόστιμο

Τη δυνατότητα να υποβάλουν, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2016, χωρίς πρόστιμο, δήλωση διακοπής εργασιών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.


Με την αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και το κλείσιμο των βιβλίων οι υπόχρεοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο ανέρχεται στα 650 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους με «μπλοκάκι» και στα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.


Με έγγραφο του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Ι. Μπάκα, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης διακοπής εργασιών, πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής, η οποία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2015.


Έτσι, έως τις 31 Ιανουαρίου οι επιτηδευματίες που έχουν σταματήσει να ασκούν το επιτήδευμά τους ή δεν έχουν κάποιο εισόδημα από αυτό θα πρέπει να δηλώσουν πως διέκοψαν τις εργασίες τους βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής.


Εάν περάσει η προθεσμία και δεν δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν μεταγενέστερα, θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης και θα κληθούν να υποβάλουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις και τους αναλογούντες φόρους για το ενδιάμεσο διάστημα.


www.enikonomia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X