Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αττική: Η αιθαλομίχλη «σκέπασε» την ατμόσφαιρα
Αττική: Η αιθαλομίχλη «σκέπασε» την ατμόσφαιρα thumbnail

Αττική: Η αιθαλομίχλη "σκέπασε" την ατμόσφαιρα

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα η αιθαλομίχλη έκανε και πάλι την εμφάνιση της… Το κρύο είναι τσουχτερό και καθώς δεν υπάρχουν λεφτά εκατοντάδες κάτοικοι της Αττικής χρησιμοποιούν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν.


Οι περισσότεροι ανάβουν τζάκια με αποτέλεσμα η αιθαλομίχλη να κάνει την ατμόσφαιρα αποπνιχτική. Για αυτό το λόγο το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω τις οποίας ζητάει από τους πολίτες να μην ανάψουν τζάκι και να μην χρησιμοποιήσουν θερμάστρες στερεών καυσίμων και βιομάζας για σήμερα.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Αττική επικρατούν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβούν σε ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή, ενώ παρακαλούν θερμά τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στη σύσταση αυτή.


wwww.star.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X