Μπριζόλες αγριογούρουνου με φρούτα και κρασί

<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-4 μπριζόλες αγριογούρουνου<br /><strong>Για τη μαρινάδα</strong><br />-2 ποτήρια κρασί γλυκό<br />-1 λεμόνι (τον χυμό του)<br />-4 δαφνόφυλλα<br />-6 κόκκους μπαχάρι<br />-1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες<br />-1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο<br />-αλάτι, πιπέρι μαύρο<br /><strong>Για τη σάλτσα</strong><br />-150 γρ. μύρτιλλα φρέσκα<br />-150 γρ. βατόμουρα φρέσκα<br />-150 γρ. μούρα φρέσκα<br />-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή<br />-αλάτι, πιπέρι λευκό</p>
<div> </div>
<div><strong>Eκτέλεση</strong>
<p>Ρίχνουμε σε βαθύ ταψί τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχούν καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο<br />ψυγείο για 24 ώρες. Σκουπίζουμε τις μπριζόλες καλά με χαρτί κουζίνας. Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε<br />ανά δύο τις μπριζόλες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.<br />Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις μπριζόλες αμέσως με τη σάλτσα. Σερβίρουμε.</p>
<p>thecookbook.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα