Αρχική / Υγεία / Οφθαλμολογία / Πόνος στο μάτι και θολή όραση – Τι συμβαίνει;
Πόνος στο μάτι και θολή όραση - Τι συμβαίνει; thumbnail

Μάρκος, 24 ετών

Πόνος στο μάτι και θολή όραση – Τι συμβαίνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Καλησπέρα, θα σας απασχολήσω και γω με το πρόβλημα μου προσπαθώντας να βρω μιαν απάντηση. Είμαι 24 ετών και πριν 5 μήνες παρουσίασα πόνο στο δεξί μάτι και θολή όραση. Έκανα όλες τις εξετάσεις όπως μαγνητική παρακέντηση οπτικά πεδία εγκεφαλογράφημα. Πέρα από τα οπτικά πεδία που δείχναν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα όλες οι άλλες εξετάσεις βγήκαν καθαρές. Με την κορτιζόνη τα συμπτώματα υποχώρησαν. Όταν σταματούσα όμως την κορτιζόνη ο πόνος επανερχόταν μέχρι που πήρα για αρκετές ημέρες και ησύχασα από τα συμπτώματα. 3 μήνες μετά όμως ο πόνος επανήλθε χωρίς θολούρα όμως. Οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν απλά μια ίωση που πέρασα στο μάτι και μέχρι εκεί. Όμως φοβάμαι γιατί να επανέλθει και πάλι ο πόνος; Αν υπάρχει κάποιος ειδικός που μπορεί να με καθοδηγήσει να ακολουθήσω και κάποιες άλλες εξετάσεις θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Στο ερώτημα απάντησε η  Έλενα Κεφάλα, MICOpth, Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


 


Από τα στοιχεία που παραθέτετε υποθέτω πως περάσατε μια οπισθοβολβική νευρίτιδα, η οποία μπορεί να είναι και ιογενούς αιτιολογίας, όπως ήδη σας είπαν.


Ένα κρίσιμο ερώτημα είναι αν επαναλάβατε τον έλεγχο των οπτικών πεδίων, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει βελτίωση, εάν έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά όρια ή όχι. Εάν δεν έχετε προβεί στην επανάληψη της εξέτασης, τότε αυτή πρέπει να γίνει.


Επίσης, σε περίπτωση που επαναληφθεί παρόμοιο επεισόδιο στο μέλλον, η ενδεδειγμένη παρακολούθηση και διερεύνηση πρέπει να γίνει σε συνεργασία νευρολόγου και οφθαλμιάτρου.


 Έλενα Κεφάλα, MICOpth


Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X