Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Υποφέρω από δύσπνοια – Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω;
Υποφέρω από δύσπνοια - Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω; thumbnail

Ντίνα, 28 ετών

Υποφέρω από δύσπνοια – Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Δεν αντέχω άλλο. Υποφέρω από δύσπνοια. Πραγματικά μου κόβεται η ανάσα! Έχω κάνει εξετάσεις, καρδιογράφημα, τρίπλεξ, σπυρομέτρηση, ακτινογραφία θώρακος κ αέρια αίματος. Όλα καλά πέρα από μια πρόπτωση μυτρόειδους που που είπαν ότι δεν είναι τίποτα. Το οξύμετρο δείχνει 97 έως 99. Μου λένε οι γιατροί να μην ανησυχώ αλλά δεν πείθομαι. Τα συμτώματα συνεχίζουν κ είναι μαρτύριο! Σας παρακαλώ απαντήστε μου τι μου συμβαίνει. Χρειάζονται κι άλλες εξετάσεις; Ένας άνθρωπός με 99 οξυγόνο δεν έχει ποτέ δύσπνοια; Είμαι 28 ετών. Έχω κάνει θυρεοειδή όλα οκ. Ο αιματοκρίτης είχε πέσει στο 29 αλλά με τα βιοφερ ανέβηκε στο 38. Δεν αντέχω!


Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Λάζαρος, ΚαρδιολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η δύσπνοια είναι πολύ συχνό σύμπτωμα και αποτελεί κοινό παρονομαστή πολλών διαφορετικών παθολογικών καταστάσεων. Η προσεκτική λήψη του ιστορικού και η κλινική εξέταση είναι απαραίτητα στοιχεία για να επιλεγούν κατά περίπτωση οι ενδεδειγμένες εξετάσεις και να τεθεί η σωστή διάγνωση. Ωστόσο, εκτός από τα παθολογικά αίτια δύσπνοιας (όπως οι καρδιοπάθειες, οι παθήσεις του αναπνευστικού, κλπ)  υπάρχουν και τα ψυχογενή αίτια τα οποία θα πρέπει να αναζητούνται και να θεραπεύονται, ειδικά εάν ο ιατρικός έλεγχος δεν αποκαλύψει κάποιο παθολογικό αίτιο που να ενοχοποιείται για εμφάνιση δύσπνοιας. Ο θεράπων ιατρός είναι ο καταλληλότερος για να κατευθύνει τον έλεγχο ασθενούς με δύσπνοια και για να τον παραπέμψει όταν απαιτείται για εκτίμηση σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X