Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Τραύμα στον κόλπο εξαιτίας απότομου σεξ – Πόσο σοβαρό είναι;
Τραύμα στον κόλπο εξαιτίας απότομου σεξ - Πόσο σοβαρό είναι; thumbnail

Νιόβη, 21 ετών

Τραύμα στον κόλπο εξαιτίας απότομου σεξ – Πόσο σοβαρό είναι;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είχα μια επαφή πριν 2 μέρες. Ήταν πολύ απότομος και με τραυμάτισε. Όταν πήγα στην τουαλέτα μόλις τελειώσαμε παρατήρησα ότι έβγαζα αίμα από τα τοιχώματα του κόλπου. Αμέσως μετά μου ήρθε περίοδος Τώρα βρίσκομαι στην τρίτη μέρα περιόδου και έχω υπερβολικό αίμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν μπορώ να καταλάβω αν έκλεισε η πληγή γιατί δεν ξεχωρίζω αν το αίμα είναι μόνο της περιόδου ή αν υπάρχει αιμοραγία και απ την πληγή ακόμα. Τι μπορώ να κάνω; Στη γυναικολόγο μου δεν μπορώ να πάω γιατί δεν έχω χρήματα να την πληρώσω. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι η αιμοραγία κατά τη διάρκεια σχεδόν κάθε περιόδου μου σε σημείο πολλές φορές να μην πηγαίνω στη σχολή από φόβο μη λερωθώ κι επειδή ζαλίζομαι από το αίμα που χάνω. Αν συνεχίσω έτσι θα χάσω το εξάμηνο. Είναι δημόσιο ΙΕΚ και δεν έχουμε περιθώριο πολλών απουσιών


Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αγαπητή φίλη,


 


Πράγματι κατά τη διάρκεια μιας απότομης και «βίαιης» εισόδου του πέους στον κόλπο μπορεί να υπάρξει τραυματισμός. Αυτή είναι μια από τις χρησιμότητες των προκαταρτικών πράξεων πριν την ολοκλήρωση της ερωτικής επαφής, ώστε ο κόλπος να προλάβει να υγρανθεί και να έχει έτσι τη σωστή λίπανση, που θα μειώσει τις τριβές.


 


Στην περίπτωση σας πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιο γυναικολόγο. Το τραύμα στον κόλπο μπορεί να επιμολυνθεί από τα μικρόβια της περιοχής και να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.


 


Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association PaediatricAdolescent Gynaecology

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X