Έλεν ντε Τζένερις: Η πιο ξεκαρδιστική παρουσιάστρια μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της – Η καριέρα εκατομμυρίων που δεν της «χαρίστηκε», το πάθος της για φάρσες και η καλλονή σύζυγός Πόρσια

Η Έλεν ντε Τζένερις δεν είναι από εκείνους που διστάζουν να μιλήσουν. Έχει το θάρρος της γνώμης της και θίγει μείζονα κοινωνικά ζητήματα όπως η κακοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία, η κρίση ταυτότητας και ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Η γνωστή Αμερικανίδα εμφανίστηκε στο επεισόδιο του Netflix «My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman». Εκεί μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν από το πατριό της, όταν ήταν σε νεαρή ηλικία. Μετά τον χωρισμό των γονιών της, πήγε με τη μητέρα της στο Τέξας. Όσο η μητέρα της πάλευε με τον καρκίνο, η ανήλικη Έλεν κακοποιήθηκε από τον πατριό της.

Συμπαθεί τους άντρες, αλλά…

Αν και έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός παλαιότερα, τώρα θέλησε να μιλήσει με λεπτομέρειες για την ιστορία της. Τρέφει την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει η περίπτωση να βοηθήσει και άλλα θύματα που έχουν δεχτεί τέτοια είδους κακοποίηση.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλήσω για αυτό, καθώς υπάρχουν πολλές νεαρές κοπέλες και δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι. Θυμώνω όταν τα θύματα μιλούν και οι άλλοι τα αμφισβητούν, επειδή δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Και συμπαθώ τους άντρες, αλλά υπάρχουν τόσοι άντρες που τη γλιτώνουν εύκολα».

https://www.instagram.com/p/ByAtudmBIUR/

Η μητέρα της δεν την πίστεψε

Ήταν 15 ετών και «τα κορίτσια σε εκείνη την ηλικία είναι τόσο ευάλωτα. Η μητέρα μου, Μπέτι, παντρεύτηκε έναν πολύ κακό άνθρωπο». Η τραγική της ιστορία έγινε όσο η μητέρα της διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού και ο πατριός της το εκμεταλλεύτηκε αυτό. «Μου είπε ότι πρέπει να ελέγξει και εμένα».

«Προσπάθησε να σπάσει την πόρτα και εγώ έσπασα το παράθυρο και άρχισα να τρέχω. Όταν κακοποιείσαι, δεν ξέρεις τι να κάνεις και δεν θες και να το πεις γιατί αναρωτιέσαι πώς έγινε και πώς ήσουν τόσο ανόητος». Η Έλεν δεν το αποκάλυψε αμέσως στη μητέρα της. Το τόλμησε αφού αποφοίτησε από το Λύκειo και έφυγε για τη Νέα Ορλεάνη.

Νιώθει θυμό για τον εαυτό της

«Μου είπε, ενώ εκείνη έλειπε, ότι είχε αισθανθεί ένα γρομπαλάκι στο στήθος της. Για αυτό έπρεπε να αγγίξει και τα δικά μου. Δεν ήθελε να την ταράξει και έπρεπε να τα αισθανθεί. Με έπεισε και προσπάθησε να το κάνει ξανά και ξανά. Είμαι θυμωμένη με τον εαυτό μου επειδή, ξέρετε, ήμουν πολύ αδύναμη για να αντισταθώ. Ήμουν 15 ή 16 χρονών».

«Την προστάτευα και ήξερα πως αυτό θα κατέστρεφε την ευτυχία της. Αλλά και όταν το είπα, δεν με πίστεψε. Έμεινε μαζί του για 18 χρόνια ακόμα! Τελικά όμως, τον εγκατέλειψε γιατί άλλαζε την ιστορία του πολύ συχνά». Όσο για τη σχέση που έχουν μεταξύ τους, μάνα και κόρη είναι πολύ κοντά και όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο περισσότερο βελτιωνόταν ο δεσμός τους.

https://www.instagram.com/p/BeqODiQDUhx/

Η μητέρα της έχει την ανάγκη να απολογείται

Η Μπέτι αισθάνεται πως οφείλει να απολογείται στο παιδί της γιατί δεν την πίστεψε νωρίτερα. «Είμαι πολύ περήφανη για εκείνη, την καμαρώνω σε ό,τι κάνει», έχει δηλώσει αμέτρητες φορές για την κωμικό που πλέον είναι 61 ετών. Γεννημένη τον πρώτο μήνα του χειμώνα του 1958, η Έλεν ντε Τζένερις έχει γίνει γνωστή για την τηλεοπτική της εκπομπή «The Ellen DeGeneres Show» και τις φάρσες στους καλεσμένους της.

Κωμικός, παρουσιάστρια, ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός. Όλα αυτά εναρμονίζονται και συνθέτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα της Έλεν η οποία, αν και ξεκίνησε τη δημοφιλή εκπομπή της το 2003, ξεκίνησε σαν stand up κωμικός στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Έχει δουλέψει ως μπαργούμαν και σερβιτόρα

Πριν κάνει το βήμα στην κωμωδία, εργάστηκε ως μπαργούμαν, πωλήτρια σε κατάστημα με ηλεκτρικές σκούπες και σερβιτόρα στα TGI Fridays. Ως προς τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις, ξεχωρίζουν οι «Mr. Wrong» το 1996, «EDtv» το 1999 και «The Love Letter» το 1999 ενώ έχει δανείσει και τη φωνή της στις «Finding Nemo» το 2003 και «Finding Dory» το 2016 στον ρόλο της Dory.

Αν και έχει προταθεί 5 φορές και για το Βραβείο Γκράμι και για Χρυσή Σφαίρα, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο πολυπόθητο αγαλματίδιο. Πάντως, έχει κερδίσει 31 Βραβεία Emmy και 20 Βραβεία People’s Choice (τα περισσότερα που έχει κερδίσει κάποιος!). Μάλιστα, το 2016 έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας.

Αποκάλυψε στην Όπρα ότι της αρέσουν οι γυναίκες

Το 1986 ο Johny Carson στο «The Tonight Show Starring Johnny Carson» την κάλεσε να καθίσει στον καναπέ για συνέντευξη. Ήταν η πρώτη φορά που γυναίκα κωμικός θα καθόταν σε αυτόν τον καναπέ. Από την άλλη, η δική της λίστα καλεσμένων είναι εκτενής και έχουν δώσει το παρών από… παιδιά μέχρι και πρόεδροι, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η ίδια, όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ «The Oprah Winfrey Show» το 1997, αποκάλυψε πως έλκεται ερωτικά από γυναίκες, εξερευνώντας διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην καθημερινότητά της.

Σόκαρε το πουριτανικό κοινό των ΗΠΑ

Θεωρείται ως η πιο ξεκαρδιστική κυρία της αμερικανικής τηλεόρασης που η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας της σόκαρε το πουριτανικό κοινό των ΗΠΑ. Για αυτό λόγω της δήλωσής της έχασε τη δουλειά της. Αλλά μετά από κάποια χρόνια επανήλθε στο προσκήνιο και πλέον έχει μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές. Και δεν έφτασε τυχαία να είναι μια από τις πιο αγαπητές περσόνες.

Πέρα από την πετυχημένη της πορεία ως παρουσιάστρια, η Έλεν ντε Τζένερις έγινε πρώτη φορά συγγραφέας το 1995, όταν έγραψε το «My Point… and I Do Have One». Το δημιούργημά της αναρριχήθηκε στο Νο1 των best seller στους New York Times.

https://www.instagram.com/p/BvzaACfhER6/

Έχει έσοδα πολλών εκατομμυρίων

Το 2012 απέκτησε το δικό της αστέρι στη «Hollywood Walk of Fame». Την ίδια χρονιά, κέρδισε το βραβείο Mark Twain για το χιούμορ της. «Είναι μεγάλη τιμή το βραβείο Mark Twain. Το να πάρω το ίδιο βραβείο που έχει δοθεί σε ανθρώπους όπως ο Bill Cosby, η Τίνα Φέι και ο Γουίλ Φέρελ, με κάνει να αναρωτιέμαι… γιατί δεν το είχα πάρει νωρίτερα;».

Το όνομα της Αμερικανίδας παρουσιάστριας φιγουράρει στη λίστα του Forbes, αξιολογώντας για το 2018 πως τα έσοδά της φτάνουν τα 87,5 εκατομμύρια δολάρια. Είναι η 15η πιο ακριβοπληρωμένη καλλιτέχνις στον κόσμο. Το 2015, χαρακτηρίστηκε ως η 50ή πιο ισχυρή γυναίκα παγκοσμίως. Ακόμα, είναι πολύ ενεργή στα social media με- σχεδόν- 80 εκατ. ακολούθους στο Twitter και 73 εκατ. στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/BrjM6qfhTrF/

Βρήκε τον άνθρωπο της ζωής της

Το 2008, παντρεύτηκε με την κοπέλα της, την Πόρσια ντε Ρόσι αλλά δεν επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά. Στο πρόσωπό της βρήκε τον άνθρωπο της ζωής της. Για αυτό θέλησαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους σε ένα κλειστό γάμο με 19 μόνο καλεσμένους!

Η καλλονή σύζυγός της είναι αυστραλιανής καταγωγής ηθοποιός. Το πραγματικό της όνομα είναι Αμάντα Λι Ρότζερς. Άλλαξε το όνομά της, μόνη της, στην ηλικία των 15. Η λέξη «Πόρσια» ήταν το όνομα από τον αγαπημένο της τηλεοπτικό χαρακτήρα και το «Ντε Ρόσι» ένα ιταλικό επώνυμο που της άρεσε.

https://www.instagram.com/p/Bv15eR4B8Eq/

Γιατί η Πόρσια είναι το ιδανικό ταίρι για την Έλεν;

Η ίδια έχει δηλώσει πως «σημαδεύτηκε» από την απώλεια του πατέρα της όταν ήταν 9 μόλις ετών. «Είναι κάτι που δεν θα ξεπεράσω ποτέ», έχει δηλώσει. Πέρα από την υποκριτική, έχει ασχοληθεί και με το μόντελινγκ αλλά έπασχε από νευρική ανορεξία.

Η Πόρσια φαντάζει ως το ιδανικό ταίρι για την Έλεν με πολλά κοινά. Και οι δύο έχουν αντιμετωπίσει οικογενειακές απώλειες και απουσίες, έχουν δώσει μάχη με τον άυλο ψυχικό τους κόσμο (κατάθλιψη η Έλεν, ανορεξία η Πόρσια), έχουν γράψει βιβλίο για τις προσωπικές τους δυσκολίες, είναι υπέρμαχοι των χορτοφάγων και προστατεύουν τα ζώα και τα δικαιώματά τους.

https://www.instagram.com/p/Bis1WuMDudU/

Η ντε Ρόσι παντρεύτηκε για να πάρει την πράσινη κάρτα!

Παρότι η ντε Ρόσι παντρεύτηκε 1996 τον παραγωγό ταινιών Mel Metcalfe, πήραν διαζύγιο το 1999. Η ίδια φανέρωσε πως ο γάμος τους ήταν τυπικός και το έκανε για να αποκτήσει πράσινη κάρτα. Το 2010 σε συνέντευξη της εξήγησε πως σαν νεαρή ηθοποιός φοβόταν να μιλήσει ανοιχτά για της ερωτικές της προτιμήσεις.

Από το 2000 ως το 2004 η Πόρσια διατηρούσε ερωτική σχέση με την τραγουδίστρια Φρανσέσκα Γκρεγκορίνι. Όπως έχει δηλώσει, τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς της και οι συνεργάτες της δεν γνώριζαν την επιλογή της μέχρι να δουν φωτογραφίες του ζευγαριού στα περιοδικά.

https://www.instagram.com/p/BfFA-tLDJvb/

Η Έλεν έχει και το δικό της brand

Μετά από 6 χρόνια έγγαμου βίου, η ντε Τζένερις αγόρασε ένα από τα πιο ακριβά σπίτια στο Λος Άντζελες, για 39.888.000 δολάρια. Είναι 2,3 στρέμματα, με 6 υπνοδωμάτια και 9 μπάνια. Διαθέτει πισίνα, γυμναστήριο, σπα και γήπεδο τένις.

Οι χαρακτηριστικές ενδυματολογικές επιλογές της είναι σταθερές. Αγαπάει τα άνετα αθλητικά παπούτσια, τα χαλαρά σακάκια και τα κοντά ξανθά μαλλιά. Και αυτή της η αγάπη για το απλό καθημερινό στιλ την ώθησε στο να λανσάρει τη δική της σειρά ρούχων.

https://www.instagram.com/p/Bw7VsEYhGsN/

Θα άνοιγε μαγαζί για vegan

Το brand ονομάζεται ED Ellen DeGeneres και κανείς θα βρει από είδη ένδυσης και αξεσουάρ μέχρι είδη σπιτιού, μωρών και κατοικίδιων ζώων. Εξάλλου, είναι ενεργό μέλος της PETA και το όμορφο ζευγάρι έχει 4 σκυλιά και 3 γάτες. Εκτός από τη δράση της υπέρ των ζώων, είναι ευαισθητοποιημένη και σε ζητήματα που αφορούν σε φυσικές καταστροφές.

Είναι εκείνη που δημιούργησε ένα ταμείο αρωγής για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, μαζεύοντας 7 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, μάχεται υπέρ των χορτοφάγων ενώ σχεδίαζε να ανοίξει και ένα μαγαζί για vegan, το «Bokado», στο Λος Άντζελες, αλλά δεν στέφθηκε με επιτυχία το εγχείρημά της.

https://www.instagram.com/p/Bg7GgD9jdU-/

Έχει… παίξει σε ελληνική σειρά!

Η… σύνδεσή της με τη χώρα μας, πέρα των φίλων της οι οποίοι είναι celebrities και έχουν καταγωγή από την Ελλάδα, όπως η Μαρία Μενούνος, η Τζένιφερ Άνιστον, ο Ζακ Γαλιφιανάκης και ο Τζον Στάμος, είναι το γεγονός πως… έπαιξε σε ελληνική σειρά χωρίς να το ξέρει! Αφορμή για να το μάθει στάθηκε μια θαυμάστριά της η οποία της έστειλε το ανάλογο απόσπασμα όταν φωτογραφία της εμφανίστηκε στη σειρά «Μπρούσκο».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η Έλεν ντε Τζένερις μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση στην εφηβεία της

Έλεν ντε Τζένερις: “Δέχτηκα σοβαρό bullying στο Χολιγουντ όταν δήλωσα ότι είμαι ομοφυλόφιλη και έπαθα κατάθλιψη”

Ellen Degeneres: “τρολάρει” τις Kardashian και γίνεται viral

Ellen ΝτεΤζένερις: Το Mannequin Challenge στο Λευκό Οίκο

Και η Έλεν ΝτεΤζενέρις στο μποϊκοτάζ κατά του σουλτάνου του Μπρουνέι!

Neil Patrick Harris: Η δόξα, ο σύζυγος του και τα 2 τους παιδιά

Adele: Ο εθισμός στο αλκοόλ, η επιτυχία και η μητρότητα

Σχετικά άρθρα