Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / SOS από τον ΗΣΑΠ: Οργιάζουν οι πορτοφολάδες – Δείτε που γίνονται οι περισσότερες κλοπές
SOS από τον ΗΣΑΠ:  Οργιάζουν οι πορτοφολάδες - Δείτε που γίνονται οι περισσότερες κλοπές  thumbnail

SOS από τον ΗΣΑΠ: Οργιάζουν οι πορτοφολάδες – Δείτε που γίνονται οι περισσότερες κλοπές

Την προσοχή των επιβατών του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού εφιστά η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, λόγω των αυξημένων περιστατικών κλοπής από οργανωμένες ομάδεςπορτοφολάδων.


Με αφορμή την εορταστική κίνηση των Χριστουγέννων, οργανωμένες ομάδεςπορτοφολάδων, οργιάζουν καθημερινά στα βαγόνια και στους σταθμούς ξεπερνώντας κάθε όριο, με απύθμενο θράσος, γι αυτό και ζητούν απ' όλους όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς, να προσέχουν τα προσωπικά τους είδη όσο βρίσκονται σε αυτά.


Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη σταθμώνσυρμών και εγκαταστάσεων, λόγω και της έλλειψης προσωπικού στα εκδοτήρια των εισιτηρίων και στην φύλαξη των σταθμών, οι ομάδες των αδίστακτων κακοποιών αλωνίζουν ανενόχλητοι όλο το δίκτυο και ιδιαίτερα σε σταθμούς και τμήματα με μεγάλη επιβατική κίνηση.


Η όλη κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη και καθημερινά το προσωπικό της Εταιρίας, γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών, από επιβάτες- θύματα.


Η πιο «επικίνδυνη» διαδρομή εντοπίζεται μεταξύ Θησείου και Βικτώριας, όπου σημειώνεται η πλειονότητα των περιστατικών. Κρούσματα παρατηρούνται και στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, ωστόσο σε περιορισμένη έκταση, και αυτό γιατί, όπως τονίζουν στελέχη των ΣΤΑΣΥ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (η γραμμή 1 του μετρό) κινείται κατά μήκος πιο εμπορικών περιοχών.


Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί μόνο από την εταιρεία και τους εργαζόμενους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι επιφορτισμένοι με το συγκοινωνιακό έργο και όχι με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.


Η Ένωση των Εργαζομένων «ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς και ιδιαίτερα τονΥπουργό Προστασίας του Πολίτη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μπει οριστικό τέλος σ΄ αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει γίνει μάστιγα για εργαζόμενους και επιβάτες και επιπλέον δυσφημεί διεθνώς τη χώρα μας».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X