Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Μηνιαίες Προβλέψεις για τον Αιγόκερω, το ζώδιο του μήνα.
Μηνιαίες Προβλέψεις για τον Αιγόκερω, το ζώδιο του μήνα.  thumbnail

Μηνιαίες Προβλέψεις για τον Αιγόκερω, το ζώδιο του μήνα.

Στις 22 Δεκεμβρίου ο Ήλιος έκανε την είσοδό στον Αιγόκερω, επιδρώντας στο τρόπο που ζούμε, κινούμαστε και σκεφτόμαστε. Ίσως όλα αυτά δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά σε μία φορτωμένη με υποχρεώσεις καθημερινότητα, αλλά θα διαπιστώσουμε στη πορεία πως η επίδραση είναι αναμφισβήτητη.

 

Ο κυβερνήτης σου, ο Κρόνος, σταθερά κατοικεί στο Τοξότη και σε σφυροκοπάει με κάποιες ενοχές, δυσκολίες να αποδεχτείς αλλαγές, φοβίες και άγχος μήπως δεν μπορείς να κινηθείς όπως θέλεις. Αυτό σημαίνει πως επιθυμείς να μεγαλουργήσεις, αλλά οι συνθήκες προς το παρόν δεν είναι οι ιδανικές για σένα. Τουλάχιστον, θα μπορέσεις να τελειοποιήσεις τις αρετές της πειθαρχίας και της σύνεσης, επιστρατεύοντάς τις στην πρώτη ευκαιρία. Αυτό που σε κάνει όμως να αισιοδοξείς και να συνεχίζεις ό,τι κάνεις, είτε είναι ένα σχέδιο, ένα όνειρο ή κάτι τρομερά πρακτικό και γήινο, είναι το χάρισμα που σου δίνει ο κυβερνήτης σου και δεν είναι άλλο από την υπομονή.

Αφροδίτη-Δίας: Δώρο γενεθλίων!


Τα καλά νέα είναι πως δε θα στερέψεις από τύχη, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες των γενεθλίων σου και συγκεκριμένα στις 23 του μηνός, με την Αφροδίτη να σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τον Δία, χαρίζοντας σου πέρα από την ικανοποίηση πως κοινωνικά είσαι ακόμα… δυναμίτης και την απόλαυση που έχεις να γεμίζει η τσέπη σου χρήματα. Ταυτόχρονα, ευνοείσαι επαγγελματικά, έχοντας προτάσεις που γίνονται προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ στο προσκήνιο εμφανίζονται άτομα με κοινωνική και οικονομική δύναμη, που σίγουρα κάτι καλό θέλουν από σένα ή για σένα.

Αφροδίτη στον Τοξότη


Στις 30 Δεκεμβρίου, σαν άλλο πνεύμα Πρωτοχρονιάς, η Αφροδίτη εισέρχεται στον Τοξότη, επιτρέποντάς σου να ελευθερώσεις αισθήματα, προθέσεις και χαρά, χωρίς να λειτουργείς κουμπωμένα και αμήχανα. Οι χαρές της ζωής είναι και για σένα, τις απολαμβάνεις χωρίς να τις παρατηρείς από μακριά να συμβαίνουν στις ζωές των άλλων.

 

Στον ηλιακό σου δωδέκατο οίκο, δρα υπόγεια, με κίνητρα αμφίβολα και κινήσεις μυστικές. Έτσι, δεν αποκλείεται να προκύψει ένας έρωτας, τον οποίο θα θες να κρατήσεις μυστικό από τον περίγυρο, για λόγους κοινωνικούς ίσως. Θα μπορέσεις όμως να αφοσιωθείς σε κάποιο ιδανικό, σε κάτι που θεωρείς μεγαλύτερο και σημαντικότερο από εσένα, δίνοντας όλη σου την ενέργεια και το πάθος.

Ήλιος-Πλούτωνας: Εξολοθρεύοντας το δράκο του παραμυθιού!


Η 5η Ιανουαρίου σε βρίσκει σε ένα δύσκολο μονοπάτι: ο Ήλιος στο ζώδιό σου, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με τον Πλούτωνα που τόσο καιρό φιλοξενείς μετά δυσκολίας, σχηματίζοντας σύνοδο.

 

Έτσι, θα έρθεις σε αντιπαράθεση με έννοιες όπως η εμμονή με την εξουσία (εντάξει, αυτή την έχεις από τη φύση σου) και μια ακραία ελεγκτική συμπεριφορά, που θα σε παρασύρει σε ένα ανελέητο παιχνίδι για το ποιος θα επικρατήσει. Το πεδίο δράσης σου μπορεί να είναι ο επαγγελματικός στίβος ή οι σχέσεις σου, ερωτικές και προσωπικές, αλλά και η οικογένεια. Μέσα σε όλα, υπάρξουν σενάρια εκδίκησης, διάθεση να τιμωρήσεις όσους δεν υπακούν με τα θέλω σου και δεν συμμορφώνονται με τις διαθέσεις σου.

 

Παράλληλα, θα αποκτήσεις ατσάλινη πανοπλία θωρακίζοντας τα αισθήματά σου, σε περίπτωση που αυτά πληγωθούν. Ή μήπως είναι ο εγωισμός σου, που θεωρείς πως τσαλαπατήθηκε; Όπως και να έχει, ας είσαι προετοιμασμένος γιασυγκρούσεις και ίντριγκες τουλάχιστον μέχρι τις 12 του Ιανουαρίου. Διαξιφισμοί με εραστές, με αφεντικά και προϊσταμένους, με αντρικά άτομα μέσα στην οικογένεια, μπορεί να σε κάνουν να αναθεωρήσεις τη τακτική σου. Ότι δηλαδή, εκεί που θα δείξεις σκληρότητα και αδιαλλαξία, θα λάβεις το ίδιο ακριβώς.

 

Αν όμως αφήσεις να εισχωρήσει έστω και ελάχιστο συναίσθημα μαζί με κατανόηση, διώχνοντας την αυταρχικότητα και τη δυσπιστία που δείχνεις, όλα θα βρουν το δρόμο τους. Σκέψου πως… ο δράκος του παραμυθιού μπορεί να είσαι εσύ και όχι ο άλλος.

Ήλιος-Ουρανός: Εκτροχιασμός από τη ρουτίνα…


Στις 7 Ιανουαρίου και έχοντας μαζέψει δυνάμεις, συμβαίνει το τετράγωνο μεταξύ του Ήλιου από το ζώδιό σου με τον Ουρανό από τον Κριό. Οτιδήποτε σε βγάζει από μία σίγουρη τροχιά, εκλαμβάνεται από σένα ως επανάσταση, ως εκτροχιασμός. H όψη αυτή λειτουργεί σαν εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σου, ενεργοποιώντας στοιχεία, που για καιρό ήταν σε χειμερινή νάρκη. Έτσι, στη καθημερινότητά σου θα ζήσεις εκπλήξειςεπαναστάσειςανατροπές. Δεν παραμένουν όλα όμως στο πρακτικό και ρεαλιστικό κομμάτι, αλλά επεκτείνονται στο εσωτερικό. Μία έντονη αφύπνιση, ένα ιδεώδες, ένα απρόβλεπτο σχέδιο που σε βγάζει από τη σίγουρη πλευρά της ζωής, είναι μερικά από αυτά.

 

Βρίσκεσαι ξαφνικά να αναζητάς το ασυμβίβαστο, το παράδοξο, το έξω από τα συνηθισμένα. Αυτό που θα αυξήσει τους παλμούς σου, τη στιγμή που για σένα είναι ανατροπή ακόμα και να αλλάξεις τα χόμπι σου. Φυσικά, όλο αυτό δε θα διαρκέσει αιωνίως, καθώς σύντομα θα επανέλθεις στην τάξη.

 

Τάσεις φυγής, διάθεση να βιώσεις έναν τρελό έρωτα, όρεξη να προκαλέσεις μικρά ή μεγαλύτερα σκάνδαλα στο περιβάλλον σου. Ίσως επιδοθείς σε σχέσεις αναλώσιμες, αν και δεν είναι το στυλ σου, αρκεί να ξεδώσεις. Πρόσεξε να μην γεμίσεις απωθημένα, βγάζοντας έντονα ξεσπάσματα και στο τέλος νιώσεις εξάντληση, αφού θα βρίσκεσαι σε μία συνεχή υπερένταση.

Αφροδίτη- Κρόνος: Ασφυκτικοί έρωτες!


Στις 9 Ιανουαρίου, θα έρθει στην επιφάνεια όλη σου η αναστολή και η διστακτικότητα, όση έχει βέβαια περισσέψει από την όψη με τον Ουρανό που προηγείται. Θα θυμηθείς πως, σαν Αιγόκερως που είσαι, όλοι περιμένουν από εσένα μία πρέπουσα συμπεριφορά και μία σοβαρότητα στον έρωτα. Αυτό που προστάζει δηλαδή η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο την ημέρα αυτή.

 

Ίσως κάνεις μία αναπόληση στο παρελθόν που θα σε μελαγχολήσει, αριθμώντας λάθη, ελλείψεις, ενοχές και αναστολές. Όλα αυτά που σε διαμόρφωσαν δηλαδή. Παράπονα θα αποκαλυφθούν για την πορεία και την ποιότητα της σχέσης, για τη δύναμη της αγάπης μέσα στη σχέση, για το ποιος είναι ο πιο ανεκτικός, για την αποστασιοποίηση που κατά καιρούς συμβαίνει και το πάγωμα στο βλέμμα. Το ζητούμενο, πιο πολύ αγάπη, πιο πολύ συναίσθημα, λιγότερη καταπίεση, λιγότερη ασφυξία.

 

Αλλά η σύνοδος των δύο πλανητών ωθεί στη καταπίεση και το περιορισμό. Άλλωστε ο Κρόνος όπου αγγίζει, αυτό το αποτύπωμά θα αφήσει. Μην πάρεις αποφάσεις πάνω στην απογοήτευση, ούτε να σκέφτεσαι σαν πρώτη λύση το χωρισμό, αρκεί να εκβιάσεις καταστάσεις και άτομα. Άσε χρόνο προσαρμογής και δώσε περιθώρια ανάσας.

Ήλιος-Δίας: Τα εμπόδια δεν κατοικούν πια εδώ…


Στις 13 του μηνός χαμογελάς, αφού ο Ήλιος σου σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία, δίνοντάς σου την ικανότητα να προσεγγίσεις ανοιχτά τους άλλους, να μοιράσεις χαρά, να πάρεις αισιοδοξία, μαζί με μία μεγάλη μερίδα τύχης. Έτσι, μπορεί να βρεθείς, εσύ ο κατάλληλος, στη κατάλληλη θέση, στο σωστό timing, στη τυχερή συγκυρία. Τα πράγματα συμβαίνουν υπέρ σου, προχωράνε, οι προοπτικές είναι εδώ και είναι για σένα.

 

Παράλληλα, ο κύκλος γνωριμιών σου διευρύνεται, νέα πρόσωπα εισβάλουν στη ζωή σου και την αναστατώνουν όμορφα. Ίσως σκεφτείς να κάνεις ένα ταξίδι, όπου οι εμπειρίες και οι γνώσεις σου εμπλουτιστούν, ανοίγοντας σου έναν ακόμη ορίζοντα. Ή μία πρόκληση για νέα ξεκινήματα, κάπου μακριά. Επίσης, μία γνωριμία που δεν θα αφήσει καμία πλευρά αδιάφορη, προκαλώντας ενθουσιασμό.

 

Μπορεί να είναι και εκείνη η πρόταση για δουλειά, που καιρό τώρα κυνηγάς και όλο σου ξεφεύγει. Ό,τι και να είναι, πρόκειται για κάτι που θα σε χαροποιήσει, δείχνοντας σου την όμορφη πλευρά της ζωής.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X