Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Καρδιακή ανεπάρκεια: 7 απλοί τρόποι να προστατευθείτε
Καρδιακή ανεπάρκεια: 7 απλοί τρόποι να προστατευθείτε  thumbnail

Καρδιακή ανεπάρκεια: 7 απλοί τρόποι να προστατευθείτε


Η καρδιά είναι το όργανο που τροφοδοτεί με αίμα και οξυγόνο όλα τα ζωτικά μας όργανα. Η παραμικρή δυσλειτουργία της επηρεάζει αρνητικά κάθε σύστημα του σώματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας δημιούργησε τις «7 Απλές συμβουλές Ζωής», μια λίστα με 7 τρόπους να θωρακίσουμε την καρδιά μας και να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.


Η τήρηση των συστάσεων της Ένωσης, οι οποίες δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Circulation: Heart Failure, εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας σε ποσοστό πάνω από 50%.


Επιστήμονες της Ένωσης παρακολούθησαν για 12 ολόκληρα χρόνια 3.201 άτομα με μέση ηλικία τα 59 έτη. Διαπίστωσαν ότι όσοι ακολουθούσαν τις «7 συμβουλές» κατάφεραν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε ποσοστό πάνω από 50%, ενώ όσοι ακολουθούσαν μόνο 3 από τις συμβουλές μείωσαν τον κίνδυνο μόλις κατά 23%.


 


Οι 7 Απλές συμβουλές Ζωής


1. Διαχείριση της αρτηριακής πίεσης


2. Διαχείριση της χοληστερίνης


3. Μείωση του σακχάρου


4. Σωματική άσκηση


5. Καλύτερη διατροφή


6. Απώλεια βάρους


7. Διακοπή του καπνίσματος
onmed

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X