Αρχική / Teens / Το φάσωμα: Γιατί δεν πρέπει να το κάνεις με ένα αγόρι αν δε θες
Το φάσωμα: Γιατί δεν πρέπει να το κάνεις με ένα αγόρι αν δε θες  thumbnail

Αλίκη, 3η γυμνασίου

Το φάσωμα: Γιατί δεν πρέπει να το κάνεις με ένα αγόρι αν δε θες

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Είμαι 15 ετών και βλέπω ότι τα κορίτσια στο σχολείο έχουν ανταγωνισμό για το ποια θα φασωθεί πιο πολύ με κάποιο αγόρι.. Εγώ δε θέλω να κάνω κάτι αντίστοιχο και δε ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσω που με κοροιδεύουν επειδή δε με ενδιαφέρει να φασωθώ με κάποιον Τι να κάνω;  


Μαρκέλλα Καπλάνη


M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
Pg.Cert. Ειδικής Αγωγής
B.Sc. Ψυχολογίας


http://www.normavitae.com/ 


Η απλή απάντηση στο ερώτημα σου είναι: να κάνεις αυτό που θεωρείς εσυ σωστό και σου ταιριάζει. Αυτό, παρ' όλα αυτά είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να τηρηθεί. Για να καταφέρεις να το τηρήσεις είναι καλό να έχεις το νου σου ότι ο περίγυρος σου έχει αποδεχθεί άλλα πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς. Μολονότι αυτά τα πρότυπα τείνουν να αποτελούν κομμάτι της πλειονότητας στην συγκεκριμένη ηλικιακή φάση, δε σημαίνει ότι αυτό σε κάνει αυτομάτως και μη-φυσιολογική. Για τα άτομα που βρίσκονται στην πλειονότητά, η συμπεριφορά σου μπορεί να φαίνεται περίεργη εφόσον, κατά την γνώμη τους, αυτό που κάνουν είναι και το "κατάλληλο". Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κρίνει τις δικές σου επιλογές. Είναι πολύ επικίνδυνο να αλλάξεις αυτό που είσαι και να ακολουθήσεις διαφορετική πορεία από αυτήν που σε εκφράζει μόνο και μόνο για να αποφύγεις την κριτική των άλλων.

 

Εάν επιλέξεις αυτό το τον δρόμο, οδεύεις προς την δυστυχία γιατί θα χάσεις τον εαυτό σου. Εδώ είναι δύσκολο να νιώθεις πως δεν κολλάς με τους υπόλοιπους συνομήλικους σου, προσπάθησε να βρεις άτομα τα οποία έχουν κοινά ενδιαφέροντα με σένα και μη μπαίνεις στην παγίδα να αξιολογείς τον εαυτό σου και την αξία σου με βάση τις εικόνες που έχουν οι άλλοι ("οι πολλοί") για σένα. Αυτό που περνάς τώρα είναι μία φάση της ηλικίας η οποία όταν περάσει, πιθανώς να είσαι εσύ στην πλειονότητά. Πιθανώς και όχι. Στην πραγματικότητα αυτό που μετράει είναι να ακολουθείς το κάλεσμα σου και να έχεις την αυτοπεποίθηση να κάνεις αυτό που εσύ θεωρείς σωστό στον χρόνο που εσύ θεωρείς κατάλληλο. Να είσαι καλά και δυνατή!


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X