Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το BBC αμφισβητεί την πορεία της κυβέρνησης προς την ανάκαμψη
Το BBC αμφισβητεί την πορεία της κυβέρνησης προς την ανάκαμψη  thumbnail

Το BBC αμφισβητεί την πορεία της κυβέρνησης προς την ανάκαμψη

«Είναι η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης;» είναι το ερώτημα που θέτει ο αρθρογράφος του BBC,Jontly Bloom, αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα μας το προηγούμενο έτος μέχρι να υπογράψει το τρίτο πακέτο διάσωσης.


Η Ελλάδα τελικά κατάφερε να επιζήσει, προσθέτει ο βρετανός δημοσιογράφος και επισημαίνει ότι παρά την οριακή πλειοψηφία με το οποίο περνούσαν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και τις ατελείωτες αντιπαραθέσεις, η κυβέρνηση έχει κάνει ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το νέο πακέτο διάσωσης που έλαβε.


Επίσης, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει με το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων με το 51% του ΑΔΜΗΕ να παραμένει στο ελληνικό κράτος, ενώ προωθούνται παράλληλα και άλλες σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις. Για παράδειγμα, έχει συμφωνηθεί με τη γερμανική Fraport η παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων.


Αλλά όλα αυτά είναι σχεδόν μηδαμινά σε αυτά που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζει ο αρθρογράφος. Η Αθήνα έχει αυξήσει μόνο κατά μερικά δισ. τα έσοδά της από τις ιδιωτικοποίησεις σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 50 δισ. ευρώ λόγω της πολύ μεγάλης γραφειοκρατίας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης.


Επίσης, οι πικρές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται, με το συνταξιοδοτικό να αποτελεί ταυτόχρονα όρο του προγράμματος, αλλά και πολιτικό δυναμίτη. Περαιτέρω μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και απειλεί να κλονίσει την πλειοψηφία της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο. Οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων και όμως αυτά δεν φαίνεται να είναι αρκετά, σχολιάζει ο Jontly Bloom.topontiki.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X