Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Ψητό ρολό γαλοπούλας!
Ψητό ρολό γαλοπούλας! thumbnail

Ψητό ρολό γαλοπούλας!






Συστατικά




  • 1.200 γρ. στήθος γαλοπούλας

  • 40 γρ. βούτυρο

  • 250 γρ. μπέικον


Για τη γέμιση



  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα

  • 15 κάστανα

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1,5 κ.σ. βούτυρο

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ

  • αλάτι

  • πιπέρι


Για τα λαχανικά



  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 250 γρ. καρότα

  • 250 γρ. Μπρόκολο σε μπουκετάκια

  • 1 κιλό σπανάκι baby

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 καλαμπόκια βρασμένα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 2-3 κ.σ. μέλι


Για τη σάλτσα



  • 1 κρεμμύδι

  • 10 κλωνάρια θυμάρι

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκους

  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

  • 1 λίτρο νερό

  • 200 γρ. κόκκινο κρασί

  • 1 κ.σ. αλέυρι

  • ελαιόλαδο

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • αλάτι


 


Μέθοδος Εκτέλεσης



Για τα λαχανικά



  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς.

  • Κόβουμε κάθετα με ένα μαχαίρι τη βάση από το μπρόκολο και μετά το κόβουμε στα 4 . Κόβουμε τα μπουκετάκια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

  • Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στα 4 (πρέπει τα λαχανικά να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν το ίδιο.)

  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και το βάζουμε μέσα στο μπολ.

  • Κόβουμε το καλαμπόκι κάθετα σε 4 μερίδες και τα βάζουμε στο μπολ. Βάζουμε ελαιόλαδο από πάνω και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε.

  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 2-3 κ.σ. μέλι και μόλις αφρίσει βάζουμε μέσα 1 κ.σ. βούτυρο και το θυμάρι. Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα μας βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

  • Μόλις βγάλουμε τα λαχανικά μας από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω σπανάκι.


Για τη γέμιση



  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει μαζί με το θυμάρι (όχι να πάρει χρώμα).

  • Κόβουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι για να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνουμε.

  • Χτυπάμε στο μίξερ τις φέτες από το ψωμί του τοστ.

  • Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια μας ρίχνουμε μέσα τις φέτες του ψωμιού.

  • Μόλις πάρει χρώμα, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε βούτυρο μέχρι να δέσει το μείγμα.


Για τη γαλοπούλα



  • Βάζουμε το στήθος της γαλοπούλας σε ένα ξύλο κοπής.

  • Κόβουμε το στήθος οριζόντια βάζοντας το μαχαίρι από το παχύ μέρος της γαλοπούλας μέσα στο κρέας.

  • Με τα χέρια μας ανοίγουμε το στήθος και δημιουργούμε μία θήκη έτσι ώστε να μπει μέσα η γέμιση προσέχοντας να είναι κατά μήκος του στήθους.

  • Ανοίγουμε τη γαλοπούλα μας και αλείφουμε με το βούτυρο (40 γρ.)

  • Γεμίζουμε την γαλοπούλα με τη γέμιση. Κλείνουμε τη γαλοπούλα μας.

  • Κόβουμε 10 σχοινάκια από σπάγκο για να δέσουμε τη γαλοπούλα με το μπέικον.

  • Βάζουμε τις φέτες μπέικον πάνω από τη γαλοπούλα από τη μία πλευρά και πάνω από κάθε μπέικον βάζω από ένα σχοινάκι.

  • Αναποδογυρίζουμε τη γαλοπούλα και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Δένουμε τα σχοινάκια μας.  

  • Τυλίγουμε τη γαλοπούλα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

  • Ψήνουμε σε ένα ταψί, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά . Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε τη γαλοπούλα για άλλα 15 λεπτά.

  • Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την κόβουμε σε φέτες.


Για τη σάλτσα



  • Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι, το κόβουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 2 σκ. σκόρδο, κόκκους πιπεριού , 1 πρέζα ζάχαρη και κλωνάρια από θυμάρι. Τα σοτάρω για να καραμελώσουν. Βάζουμε 1 κ.σ αλεύρι και ανακατεύουμε.

  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ ρίχνουμε τον κύβο και το νερό. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά.

  • Σουρώνουμε τη σάλτσα πάνω από τη γαλοπούλα και σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά.


 


http://akispetretzikis.com/


 



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X