Κοτόσουπα: Ποια τα οφέλη της όταν είμαστε άρρωστοι

<div class="itemIntroText">
<p style="text-align: justify;"><strong>Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό «γιατροσόφι» που μας έφτιαχνε η μαμά μας όταν αρρωσταίναμε ως παιδιά.</strong></p>
</div>
<div class="itemFullText" style="text-align: justify;">
<p>Είναι μάλιστα μια παράδοση που υπάρχει σε πολλές κουλτούρες, από την ελληνική ως την κινεζική και την αμερικανική.</p>
<p>Να σημειωθεί πως ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός της Αρχαιότητας Κλαύδιος Γαληνός είχε επισημάνει από τον 2ο π.Χ. αιώνα ότι η κοτόσουπα μπορεί να ανακουφίσει από την ημικρανία, τον πυρετό ή ακόμη και τη λέπρα.</p>
<p style="text-align: center;"> </p>
<p>Πού οφείλεται όμως η καταπραϋντική δράση της κοτόσουπας;</p>
<p>Η Δρ Τζούλιαν Σλαγκ από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Χαλ παρουσιάζει τα επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι η κοτόσουπα είναι το ιδανικό «γιατρικό» για τα κρυολογήματα και άλλου είδους ιώσεις.</p>
<p>- Το 1978, ο Marvin Sackner εκπόνησε επιστημονική μελέτη που κατέδειξε ότι η κοτόσουπα παρέχει ανακούφιση σε ασθενείς που εκδηλώνουν ρινική συμφόρηση.</p>
<p>- Το 1980, ο Irwin Ziment απέδειξε ότι ο ζωμός του κοτόπουλου βοηθά να μειωθεί η συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εάν ο ζωμός περιέχει καυτερά μπαχαρικά.</p>
<p>- Η έρευνα του Ziment επιβεβαιώθηκε το 2000 από τον Stephen Rennard, ο οποίος υποστήριξε ακόμη πως η κοτόσουπα, επειδή μειώνει την ποσότητα βλέννας στους πνεύμονες, υποστηρίζει τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων ενάντια στο κρυολόγημα.</p>
</div>
<div style="overflow: hidden; color: #000000; background-color: #ffffff; text-decoration: none; text-align: justify;"> </div>

Σχετικά άρθρα