Σαλάτα με φακές & σπανάκι

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>500 γρ. ψιλές φακές </span><br /><span>4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span>2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες </span><br /><span>1 πράσινη καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη </span><br /><span>1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη</span><br /><span>1 κ.σ. κύμινο</span><br /><span>4 φέτες μαύρο ψωμί (μπαγιάτικο), σε κύβους</span><br /><span>2 καρότα, σε μικρά κυβάκια </span><br /><span>χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)</span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι </span><br /><span>200 γρ. baby σπανάκι, </span><br /><span>για το γαρνίρισμα </span><br /><br /><span>Για τη σάλτσα </span><br /><span>2 κ.σ. μηλόξιδο </span><br /><span>1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα </span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι </span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Σε μια βαθιά κατσαρόλα γεμάτη νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φακές και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. </span><br /><span>Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κύμινο και το ψωμί, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα (κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.) σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις φακές, τα καρότα, τον χυμό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.</span><br /><span>Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Περιχύνουμε το φαγητό, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με το σπανάκι. </span><br /><br /><span><span><strong><br /></strong></span></span></span><strong>TIP:</strong> Εναλλακτικά, μπορείτε να σοτάρετε το σπανάκι για 2 λεπτά (στο τελείωμα του τσιγαρίσματος του ψωμιού), ώστε να μαραθεί ελαφρά. </p>
<p> </p>
<p>alatikaipiperi.gr</p>

Σχετικά άρθρα