Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γλυκά / Εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος και τζίντζερ
Εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος και τζίντζερ thumbnail

Εκλέρ με σοκολάτα γάλακτος και τζίντζερ


Συστατικά



Για τη γέμιση



  • 500 ml γάλα, 3,5% λιπαρά

  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι ή 2 βανιλίνες

  • 6 κρόκοι αυγών

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 2 εκ. τζίντζερ φρέσκο κομμένο σε 4-5 ροδέλες

  • 60 γρ. κορν φλάουερ

  • 30 γρ. βούτυρο

  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη


Για τη ζύμη



  • 250 ml νερό

  • 110 γρ. βούτυρο

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 1 1/2 ζάχαρη

  • 128 γρ. αλεύρι

  • 3-4 μεγάλα αυγά

  • 1 αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό, ελαφρώς χτυπημένο για το άλλειμα


Για την επικάλυψη



  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη

  • 50 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)


Μέθοδος Εκτέλεσης



Για τη γέμιση



  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Μέσα στους κρόκους, ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τη μισή ζάχαρη. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. από το γάλα για να δώσουμε υγρασία στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • Σ'ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα και το τζίντζερ μας, κομμένο σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι και τοποθετούμε στη φωτιά.

  • Μόλις βράσει ελαφρώς, αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το τζίντζερ και όλο το γάλα το προσθέτουμε σιγά σιγα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • Και πάλι, όλο το μείγμα, το τοποθετούμε πίσω στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει σφιχτό.

  • Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε με ένα κουταλάκι και αν έχει γεύση κορν φλάουερ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμα και πάνω στη φωτιά.

  • Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το βούτυρο.

  • Αδειάζουμε την πατισερί μας σ'ένα ταψάκι, την απλώνουμε και με μία μεμβράνη φροντίζουμε να κλείσουμε το ταψί μας.

  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει τελείως η πατισερί.


Για τη ζύμη



  • Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

  • Τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση – μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

  • Ρίχνουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

  • Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε 2 λεπτά με το σύρμα.

  • Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά μας και περιμένουμε να απορροφούνται για να ρίχνουμε κάθε επόμενο.

  • Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, το βάζουμε σε ένα κορνέ (ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι σούπας).

  • Σε 2 ταψιά με λαδόκολλα, αφού έχουμε κολλήσει με λίγο ζυμάρι τη λαδοκολλα από κάτω, σχηματίζουμε λωρίδες από σου – εκλέρ.

  • Σε ένα μπολάκι, σπάμε 1 αυγό με 1 κ.σ. νερό (ή γάλα) και ανακατεύουμε. Με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού περνάμε με ένα πινέλο τα σου 1 φορά.

  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.


Συναρμολόγη



  • Ρίχνουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και την ανακατέυουμε για να ζωντανέψει.

  • Βάζουμε όλη τη γέμιση σε ένα κορνέ και κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο κορνέ μας.

  • Κάνουμε 2 τρύπες στην κάτω μεριά των εκλέρ και γεμίζουμε με τη γέμιση του κορνέ.


Για την επικάλυψη



  • Σπάμε σε κομμάτια τη λευκή κουβερτούρα και τη λιώνουμε στα μικροκύματα για 1 -1,5 λεπτά στα 800 watt.

  • Στη συνέχεια, την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Περιχύνουμε πάνω στα σου- εκλέρ μαζί με το καβουρδιμένο αμύγδαλο.



X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X