Ριζότο με άγρια μανιτάρια

<h3>Υλικά για 5 άτομα</h3>
<ul>
<li>350 γρ. ρύζι, carnaroli</li>
<li>150 γρ. παρμεζάνα  Grana Padano τριμμένη</li>
<li>350 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια</li>
<li>40  γρ. άγρια μανιτάρια αποξηραμένα πορτσίνι </li>
<li>100 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδο</li>
<li>40 γρ. εσαλότ η ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο</li>
<li>60  γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο</li>
<li>1 κ.σ.  ψιλοκομμένος μαϊντανός</li>
<li>100 γρ. λευκό ξηρό κρασί (Chardonnay ή Pinot Bianco)</li>
<li>2 σπιτικοί ζωμοί κότας Knorr</li>
<li>Αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<p><span>Ξεκινάμε τη συνταγή για Ριζότο με μανιτάρια διαλύοντας τους σπιτικούς ζωμούς Knorr κότας σε  1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο.</span><br /><span>Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε 100 ml χλιαρό νερό.</span><br /><span>Συνθλίβουμε το σκόρδο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ και τον μαϊντανό.</span><br /><span>Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια.</span><br /><span>Σοτάρουμε το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το αφαιρούμε.</span><br /><span>Στην ίδια κατσαρόλα ξανθαίνουμε το εσαλότ η τα ξερά κρεμμυδάκια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και το μισό Flora.</span><br /><span>Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί.</span><br /><span>Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας τον σπιτικό ζωμό κότας σταδιακά, ενώ μετά από 7-8 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και συμπληρώνουμε με το μουσκεμένα μανιτάρια πορτσίνι  αφού τα έχουμε πρώτα στραγγίξει καλά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.</span><br /><span>Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί κατεβάζουμε από την κατσαρόλα από τη φωτιά. Εάν χρειάζεται προσθέστε επιπλέον  σπιτικό ζωμό κότας, το ρύζι δεν πρέπει να είναι στεγνό.</span><br /><span>«Δένουμε» με το υπόλοιπο Flora, την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.</span><br /><span>Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.</span></p>
<p><span>flora.com.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα