Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τρεις ημέρες μόνο έμειναν για ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας
Τρεις ημέρες μόνο έμειναν για ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας thumbnail

Τρεις ημέρες μόνο έμειναν για ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

Προθεσμία μόλις τρεις ημέρες έχουν πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ. να περάσουν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ, καθώς μετά τις 31 Δεκεμβρίου, όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ.

Σύμφωνα με το enikonomia.gr το πρόστιμο έρχεται μετά από την κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Η απόφαση προβλέπει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Μάλιστα, το πρόστιμο θα βεβαιώνεται στην εφορία, επομένως θα προβλέπονται και όλες οι σχετικές διαδικασίες, δηλαδή ακόμη και κατασχέσεις για χρέη, προσαυξήσεις κ.λπ.

Μέχρι 31/12 τα τέλη κυκλοφορίας 2016

Μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι κάτοχοι οχημάτων να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Διαφορετικά θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Πάντως αν δοθεί, αυτή θα ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X