Λευκή Βασιλόπιτα

<p>Υλικά</p>
<ul>
<li>200 γρ. ζάχαρη</li>
<li>30 γρ. μέλι</li>
<li>200 γρ. Flora Soft με βούτυρο</li>
<li>3 αυγά</li>
<li>150 γρ. γιαούρτι ή ξινόγαλο</li>
<li>270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>12 γρ. σόδα ή baking powder</li>
<li>2 δόσεις βανίλια</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για το ντεκόρ</span></p>
<ul>
<li>300 γρ. Flora Soft με βούτυρο</li>
<li>300 γρ. άχνη ζάχαρη</li>
<li>1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι</li>
<li>Ξύσμα από 1 πορτοκάλι</li>
<li>Λίγη καννέλα και μοσχοκάρυδο</li>
<li>50 γρ. ξηροί καρποί καβουρντισμένοι</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα. Αφρατεύουμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι ή το ξινόγαλο, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, την καννέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder ή τη σόδα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;">Tea Tip</span><br />Συνδυάστε τη λονδρέζικη γοητεία του Lipton London Earl Grey με ένα κομμάτι γευστικής βασιλόπιτας και γιορτάστε την πρώτη μέρα του νέου χρόνου.</p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για το ντεκόρ</span><br />Ανακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.  Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μίγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.</p>
<p><span>Συνταγή: Chef Χρήστος Λάμπρου</span></p>
<p><span>flora.com.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα