Τι να κάνω αν ο γιος μου πηγαίνει σε οίκους ανοχής;

Νομίζω ότι ο γιος μου πηγαίνει σε οίκους ανοχής και είναι 17 ετών. Το υποψιάζομαι από κάποια πράγματα που ειπώθηκαν όταν ήταν η παρέα του στο σπίτι μας.

Πώς να το χειριστώ; Διότι υπάρχουν κίνδυνοι πολλοί που δεν τους αντιλαμβάνεται σε αυτή την ηλικία και θα προτιμούσα να έχει υγιή σχέση με μια κοπέλα.

Ο πατέρας του αυτό το διάστημα είναι στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και δεν ξέρω τι να κάνω.

Στο ερώτημα απαντά ο Ανδρολόγος Ζήσης Παπαθανασίου

Είναι σαφές ότι χρειάζεται να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση με τον γιο σας από τη στιγμή που ο πατέρας είναι απών αυτόν τον καιρό. Το πρώτο θέμα που θα συζητήσετε μαζί του είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν σχετικά με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η συζήτηση θα πρέπει να είναι απλή αλλά λεπτομερής κυρίως όσον αφορά τη χρήση προφυλακτικού. Θα πρέπει να του τονίσετε τη μεγάλη πιθανότητα που έχει ένας άντρας να κολλήσει κάποιο νόσημα από την συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Το δεύτερο θέμα που θα πρέπει να συζητήσετε είναι το θέμα της συντροφικότητας. Στην ηλικία του γιου σας εκείνο που ενδιαφέρει τους νέους είναι να «πετύχουν» μια καλή σεξουαλική επαφή που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους και θα τονώσει τον ανδρισμό τους.

Ζήσης Παπαθανασίου
Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας
Ανδρολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γονείς προσοχή: Σεξ στα σχολεία από τα 12 – Γιατί είναι όλα τόσο κυνικά;

Οι 6 πιο ντροπιαστικές καταστάσεις στο σεξ! Σου έχει συμβεί;

12 απαγορευμένες σκέψεις κατά τη διάρκεια του σεξ

Υπογονιμότητα: Φταίει η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών που δεν μένω έγκυος;

Σεξ στην εφηβεία: Βασικές απορίες που όλοι έχουν

Σχετικά άρθρα