Διακόσμηση: Ιδέες για μονοκατοικία!

Η διακοσμήτρια Μαρούλα Δανιήλ – Τζήμα ανέλαβε η ίδια τον σχεδιασμό μιας μεζονέτας, αμέσως μετά τα μπετά. Σε minimal γραμμές, δημιούργησε μια πολυτελή μονοκατοικία χωρίς υπερβολές!

 

 

 

 

 

 

Η μονοκατοικία χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο είναι οι χώροι υποδοχής, η κουζίνα και ένα wc. Στον επάνω όροφο υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια, το μπάνιο, ένα επιπλέον καθιστικό, ένα laundry room και ένα master bedroom με το δικό του αυτόνομο βεστιάριο και μπάνιο.

Απαρατήρητη δεν περνά η εντυπωσιακή ξύλινη ελικοειδής σκάλα, η οποία ενώνει τους δυο ορόφους εσωτερικά. Είναι κατασκευασμένη από μασίφ δρυ και τον σχεδιασμό της τον είχε αναλάβει αποκλειστικά η κυρία Μαρούλα Τζήμα, η οποία είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τη συγκεκριμένη κατασκευή.

 

Οι χώροι υποδοχής καταλήγουν εξωτερικά σε μια στεγασμένη βεράντα, στη συνέχεια της οποίας υπάρχει μια στενόμακρη πισίνα.

Η τραπεζαρία είναι από ξύλο καρυδιάς της εταιρείας Ceccoti Interni – Moda Bagno. Δερμάτινες καρέκλες Bonaldo και Kristalia και φωτιστικά Foscarini από την εταιρεία B.O.D.

Στην πρώτη ανοιχτή ζώνη του μπάνιου στο master bedroom ο πάγκος με τους δύο νιπτήρες είναι από λευκό corian, ενώ τα δρύινα βαγονέτα έχουν σχεδιαστεί από τη Μαρούλα Δανιήλ – Τζήμα.

Το δεύτερο κλειστό τμήμα περιλαμβάνει τη ντουζιέρα και τη λεκάνη. Πλακάκια Moda Bagno

Η διάταξη του σαλονιού χαρακτηρίζεται από απόλυτη ελευθερία και απλότητα στις επιλογές των επίπλων. Ο καναπές είναι από μασίφ ξύλο καρυδιάς και ανθρακί ύφασμα της εταιρείας Environment. Μπροστά από το τζάκι σκαμπό από μασίφ ξύλο της εταιρείας Riva και τα δύο από το Interni – Moda Bagno. Δεύτερος καναπές της εταιρείας Saba, κίτρινη πολυθρόνα Αrter, τραπεζάκια Swedese καθώς και επιδαπέδιο φωτιστικό σε κίτρινο χρώμα Foscarini, όλα της εταιρείας B.O.D.

Η ξύλινη ελικοειδής σκάλα λειτουργεί κυριολεκτικά σαν γλυπτό στο χώρο. Είναι από μασίφ δρυ, χωρίς κεντρικό φορέα με τρία σημεία στήριξης. Tελεί, άριστα, χρέη διαχωριστικού, που ορίζει και οριοθετεί τον ενιαίο χώρο υποδοχής.

Το ξύλινο πάτωμα είναι από μεγάλες τάβλες δρυός.

Η κουζίνα της εταιρείας  είναι από λευκή λάκα και καπλαμά ελιάς, βρίσκεται σε ένα αναβαθμό υψηλότερο από το επίπεδο του υπόλοιπου σπιτιού. Μια νησίδα με πάγκο από λευκό corian, φιλοξενεί τις εστίες και το νεροχύτη, ενώ όλες οι υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές είναι κρυμμένες σε ψηλά στοιχεία, που καλύπτουν την επιφάνεια του τοίχου.

 

Σχετικά άρθρα