Mπισκότα ντομάτας με πέστο βασιλικού

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τα μπισκότα</strong></p>
<ul>
<li>110 γρ. πούδρα (αλεύρι) αμυγδάλου</li>
<li>110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>180 γρ. αλεύρι</li>
<li>50 γρ. μαύρη ζάχαρη</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>50 γρ. λιαστή ντομάτας περασμένη από το μούλτι</li>
<li>1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή</li>
</ul>
<p><strong>Για το πέστο βασιλικού</strong></p>
<ul>
<li>150 γρ. κουκουνάρι</li>
<li>½ σκ. σκόρδο</li>
<li>30 φύλλα βασιλικού</li>
<li>450 γρ. τυρί κρέμα</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>150 γρ. παρμεζάνα</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p><strong>Για τα μπισκότα</strong></p>
<ul>
<li>Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και την πάστα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.</li>
<li>Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αμύγδαλο με το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο άλλο μπολ.</li>
<li>Ομογενοποιούμε και φτιάχνουμε μια ζύμη αρκετή λιπαρή.</li>
<li>Καλό είναι να τη βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει για καμιά ώρα.</li>
<li>Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας με τη βοήθεια 2 αντικολλητικών χαρτιών σε πάχος 4-5 χιλιοστών.</li>
<li>Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας με κουπάτ και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Προσέχουμε το πάχος των μπισκότων μας να είναι περίπου ½ εκ.</li>
<li>Μεταφέρουμε το ψυγείο για 5 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη μας και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.</li>
<li>Με τη ζύμη που περισσεύει κόβοντας τα σχεδιάκια την πλάθουμε ξανά, την απλώνουμε και κόβουμε καινούρια μπισκότα.</li>
</ul>
<p><strong>Για το πέστο βασιλικού</strong></p>
<ul>
<li>Χτυπάμε στο μούλτι το κουκουνάρι, το σκόρδο, το βασιλικό και την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.</li>
<li>Αφού ομογενοποιηθούν καλά προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.</li>
<li>Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.</li>
<li>Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν γεμιστά  μπισκότα ή σαν ταρτάκια.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα