Τρουφάκια με χαλβά & κουκουνάρι

<p><span><strong>Υλικά</strong> </span><br /><span>5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span>150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι </span><br /><span>½ κ.γ. κανέλα</span><br /><span>¼ κ.γ. γαρίφαλο</span><br /><br /><span>Για το σιρόπι</span><br /><span>1½ κούπα νερό</span><br /><span>1 κούπα μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο) </span><br /><span>2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη </span><br /><span>ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο </span><br /><span>ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο </span><br /><span>½ κούπα κουκουνάρι</span><br /><span>ζάχαρη άχνη και κανέλα, για το πασπάλισμα</span></p>
<p><span><strong>Εκτέλεση</strong> </span><br /><span>Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το μέλι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν (χωρίς να βράσουν). Προσθέτουμε το ξύσμα των εσπεριδοειδών και αποσύρουμε από τη φωτιά. </span><br /><span><br />Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μια μεγάλη κουτάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι στο καυτό σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το ρίξουμε όλο, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην εστία και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 4-5 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε λίγο ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 15-20 λεπτά στην άκρη να απορροφηθούν οι υδρατμοί και να σφίξει ο χαλβάς.</span><br /><span>Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρντίζουμε το κουκουνάρι ανακατεύοντάς το συνεχώς για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε σε ένα πιάτο το κουκουνάρι και σε ένα άλλο ζάχαρη άχνη. Πλάθουμε τον χαλβά σε μικρά μπαλάκια (μεγέθους καρυδιού) και τα κυλάμε πρώτα στο κουκουνάρι και στη συνέχεια στην άχνη. Τα αφήνουμε σε μια πιατέλα να στεγνώσουν και, αν χρειαστεί, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη και κανέλα.</span><span> </span></p>
<p><span>alatikaipiperi.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα