Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Ο Ήλιος στο ζώδιο του Αιγόκερω. Πώς θα μας επηρεάσει;
 Ο Ήλιος στο ζώδιο του  Αιγόκερω. Πώς θα μας επηρεάσει;  thumbnail

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Αιγόκερω. Πώς θα μας επηρεάσει;

Το ζώδιο του Αιγόκερω, με  κυβερνήτη τον Κρόνο, διακρίνεται από συνέπεια, αξιοπιστία, σύνεση και πειθαρχία. Αποφεύγει  τις επιπολαιότητες και έχει υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος. Είναι λακωνικός και αποφεύγει τις υπερφίαλες δηλώσεις. Άφοβα μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί έναν Αιγόκερω, αφού είναι τακτικός και υπεύθυνος. Ωστόσο, η σταθερότητα των αντιλήψεων και των ιδεών του κάποιες φορές τον κάνουν άκαμπτο και αδιάλλακτο. Είναι απαιτητικός με τον εαυτό του αλλά διπλάσια απαιτητικός με τους άλλους.


 

Μάλιστα, συχνά εκφράζει απαισιόδοξες απόψεις, μεμψιμοιρεί και απομονώνεται από τον κοινωνικό περίγυρο. Στο ερωτικό πεδίο ο Αιγόκερως αποδεικνύεται αρκετά αμήχανος.

 

Εκδηλώνεται μόνο σε περίπτωση που νιώσει άνετα με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Προτιμά μια γαλήνια οικογενειακή ζωή. Γίνεται τρυφερός και στοργικός σύντροφος, αλλά πάντα ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς του ανήκει στη δουλειά του. Είναι προσεκτικός στη διαχείριση των χρημάτων, αλλά κάποιες φορές καταντά υπερβολικά οικονόμος.

 

Η απόκτηση υλικών αγαθών είναι σημαντική γι’ αυτόν, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί φιλάργυρος και τσιγκούνης. Ο Αιγόκερως θέλει να νιώθει επαγγελματική και, κατ’ επέκταση, οικονομική ασφάλεια. Του ταιριάζουν επαγγέλματα που απαιτούν λογική και δομή. Ιδιαίτερα εργατικός και  υπεύθυνος, είναι κατά κανόνα ο ιδανικός εργαζόμενος. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι υποτάσσεται δουλικά στις προσταγές των  ανωτέρων του. Αντίθετα, η  υπακοή και η εργατικότητά του στοχεύουν στην υλοποίηση των υψηλών του φιλοδοξιών.

Σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκετε, τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερω σας αφορούν αν έχετε κάποιον ή κάποιους  πλανήτες σε αυτό το παρορμητικό ζώδιο της γης.

 


Η Σελήνη στον Αιγόκερω 


 

Ανεξάρτητα από το ζώδιό σας, αν η Σελήνη ήταν στο ζώδιο του Αιγόκερω όταν γεννηθήκατε, μετριάζει την έκφραση τω ν συναισθημάτων και καθιερώνει αρκετά «πρέπει». Όταν δεν  σχηματίζει κάποια αρνητική όψη, σας προικίζει με αρκετά προτερήματα, όπως αφοσίωση στο καθήκον, επιδίωξη υψηλών στόχων, πρόγραμμα και συνέπεια. Δεν πετάτε στα σύννεφα ούτε γίνεστε έρμαιο των συναισθημάτων σας. Δεν σας τρομάζει η σκληρή δουλειά και έτσι φτάνετε συνήθως στους στόχους σας. Σε αρνητική όψη όμως, η Σελήνη χάνει την ευαισθησία της και σκληραίνει. Είστε αυστηροί με τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους, απέναντι στους οποίους εκδηλώνετε ενίοτε μια δεσποτική και «άκαρδη» συμπεριφορά. Επίσης, μια τάση προς τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία είναι πιθανή.

 

Ο Ερμής στον Αιγόκερω 


 

Είτε είστε Τοξότης, είτε Αιγόκερως, είτε Υδροχόος, αν, όταν γεννηθήκατε, ο Ερμής ήταν στο ζώδιο του  Αιγόκερω, είστε μετρημένοι στα λόγια σας, σκέφτεστε πολύ προτού εκφράσετε τις απόψεις σας και είστε συνεπείς. Βλέπετε τα πράγματα από μια σφαιρική σκοπιά και αποφεύγετε τα βιαστικά συμπεράσματα. Συνήθως έχετε σταθερές απόψεις και τις εκφράζετε με λογική συνοχή και μέθοδο. Όλα αυτά σάς βοηθούν να υλοποιήσετε τους υψηλούς στόχους που συνήθως θέτετε. Με τη θέση όμως αυτή περιορίζεται η ευστροφία, η πνευματική ευελιξία και η επικοινωνιακή δεινότητα του Ερμή. Έτσι, δυσκολεύεστε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Γενικά σας αρέσει να μένετε σταθεροί στα καθιερωμένα και να νιώθετε την ασφάλεια των παραδοσιακών αξιών. Ακόμα, είναι πιθανή κάποια καταπίεση στα παιδικά σας  χρόνια.

 

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω 


 

Σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκετε, αν η Αφροδίτη ήταν στο ζώδιο του Αιγόκερω όταν γεννηθήκατε, συχνά θέτετε υπό πλήρη έλεγχο τα συναισθήματά σας και αποφεύγετε να αναλωθείτε σε άσκοπες ερωτικές εξάρσεις ενθουσιασμού. Όλα αυτά απορρέουν ώς ένα βαθμό από το φόβο της  απόρριψης, ο οποίος σας κάνει ψυχρούς και απόμακρους. Όταν όμως βρίσκετε το άλλο σας μισό, είστε απόλυτα αφοσιωμένοι και πιστοί. Πολλοί με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση νιώθουν ερωτική έλξη για άτομα αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας. Η οικονομική ασφάλεια παίζει για εσάς πρωταρχικό ρόλο, ενώ οι στόχοι σας είναι μεγαλεπήβολοι και οι φιλοδοξίες σας υψηλές. Οι φιλοδοξίες σας πολλές φορές κατευθύνουν τις ερωτικές σας προτιμήσεις, οπότε καταφεύγετε σε σχέσεις συμφέροντος. Παράλληλα, αναζητάτε ένα σύντροφο ανάλογου κοινωνικού και οικονομικού κύρους με το δικό σας. Έτσι, περιορίζετε τα συναισθήματά σας λειτουργώντας συμβατικά και ωφελιμιστικά.

 

Ο Άρης στον Αιγόκερω 


 

Αν, όταν γεννηθήκατε, ο Άρης ήταν στο ζώδιο του Αιγόκερω, ανεξάρτητα από το ζώδιο στο οποίο ανήκετε, θέτετε σαφείς στόχους στη ζωή σας και τους υπηρετείτε με μεγάλη υπομονή, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σας αρέσει να θέτετε τον εαυτό σας στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, από τη μια, επειδή νιώθετε ένα μεγάλο χρέος απέναντι στην κοινωνία, από την άλλη, γιατί επιδιώκετε το κοινωνικό κύρος. Είστε αρκετά φιλόδοξοι ειδικά σε θέματα εξουσίας και ελέγχου, αλλά δεν επιδιώκετε ποτέ την επίδειξη των δυνάμεών σας. Σε συναισθηματικό επίπεδο, συνήθως έλκεστε από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στο σεξ είστε δυνατοί αλλά αρκετά συγκρατημένοι. Ωστόσο, η  υπερβολική φιλοδοξία μπορεί να σας κάνει να μην υπολογίζετε τίποτα και κανέναν. Όταν σας τυφλώνει η επιτυχία, μπορείτε να πετύχετε πάση θυσία, προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας. Αυτή η θέση του Άρη υποδεικνύει πιθανά προβλήματα στα οστά και το δέρμα

www.astrologos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X