Τα 10 πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο!

Οι ιδιοκτήτες του δεν είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας καθημερινά. Όποιος μπορεί να ξεστομίσει το «home sweet home» μόνο αν αυτό διαθέτει πισίνες, γήπεδα μπάσκετ και ολόκληρες πτέρυγες που αποτελούν γκαρνταρόμπα, σίγουρα δεν είναι ένας απλός «θνητός». Αυτά είναι λοιπόν τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο.

Αντίλα, 1 δισ. δολάρια

Είναι αυτό που θα ονειρευόταν κανείς. Βρίσκεται στο Μουμπάι και διαθέτει τα πάντα. Έχει 27 επίπεδα και έχει 6 ορόφους πάρκινγκ, ένα επίπεδο με τζακούζι και γυμναστήριο, ένα επίπεδο για χορό, πολλά επίπεδα με υπνοδωμάτια και μπάνια. Μέχρι και τέσσερις ορόφους με εσωτερικό κήπο διαθέτει.

Η αρχιτεκτονική του είναι βασισμένη σε μία ινδική παράδοση που θεωρείται ότι βοηθά στη θετική ενέργεια. Για να εφαρμοστεί αυτή στο κτίριο, κάθε όροφος δεν έχει μόνο το δικό του σχεδιασμό, αλλά και ξεχωριστά υλικά, με αποτέλεσμα κάθε δωμάτιο να φαίνεται σαν να βρίσκεται σε ξεχωριστό σπίτι.

Βίλα Λεοπόλδα, 736 εκατ. δολάρια

Χτισμένη από τον βασιλιά Λεοπόλδο ΙΙ, του Βελγίου, το 1902, βρίσκεται στη γαλλική Ριβιέρα. Το αγόρασε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προκόροφ ο οποίος έχει τέτοια οικονομική επιφάνεια που παρότι έχασε αρκετά δισεκατομμύρια εξαιτίας της κρίσης, κατάφερε να αγοράσει αυτό το «εξοχικό». Έχει 27 επίπεδα, 19 υπνοδωμάτια και η φήμη θέλει να απασχολεί 50 κηπουρούς.

 

Φέρφιλντ Ποντ, 198 εκατ. δολάρια

Η τιμή του έχει εκτιμηθεί με βάση τη φορολογία που αυτή η έκταση συνεπάγεται. Πρόκειται για σπίτι 60.000 τετραγωνικών, με γήπεδο μπάσκετ, μπόουλινγκ και υδρομασάζ αξίας 150.000 δολαρίων. Σύμφωνα με το wikipedia είναι το πιο ακριβό σπίτι στις ΗΠΑ.

 

Η έπαυλη Χερστ, 165 εκατ. δολάρια

Αν μη τι άλλο, έχει ιστορική αξία. Χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα του «Νονού» και έχει περάσει ο JFK εκεί το μήνα του μέλιτος. Διαθέτει τρεις πισίνες, 29 υπνοδωμάτια, κινηματογράφο και για κάποιο περίεργο λόγο, τη δική του ντίσκο.

 

Βίλα Φράντσακ, 161 εκατ. δολάρια

Βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι βικτωριανή βίλα, αλλά διαθέτει πολλά που δεν μπορούσε να τα φανταστεί άνθρωπος εκείνη την εποχή. Κλειστή πισίνα, δωμάτιο πανικού και ιδιωτικό κινηματογράφο μεταξύ άλλων.


Πίνακλ, 155 εκατ. δολάρια

Βρίσκεται στη Μοντάνα και παρά τις υπόλοιπες πολυτέλειες που διαθέτει, για ένα πράγμα ξεχωρίζει. Έχει το δικό του λιφτ που μεταφέρει τους ιδιοκτήτες του στο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο προκειμένου όταν θελήσουν να κάνουν σκι να χρειαστεί απλά να φορέσουν τη στολή τους.

Το Κτήμα, 150 εκατ. δολάρια

Ανήκει στον Ααρον Σπέλινγκ και ο γνωστός παραγωγός φρόντισε να μην λείψει τίποτα από τα περίπου 50.000 τετραγωνικά του. Χωρίζονται σε 123 δωμάτια και από τα πιο πρωτότυπα είναι μία πίστα πάγου για πατινάζ, ενώ ο μύθος θέλει μία ολόκληρη πτέρυγα να χρησιμοποιείται για την γκαρνταρόμπα της συζύγου του.

Fleur De Lys, 125 εκατ. δολάρια

Βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς, καταλαμβάνει περίπου 35.000 τετραγωνικά και έχει 15 υπνοδωμάτια. Το περίεργο είναι πως, παρότι συνηθίζεται, για αυτή την έπαυλη δεν γίνεται καμία αναφορά για τον αριθμό των μπάνιων που έχει.

 

Έπαυλη Σίλικον Βάλεϊ, 100 εκατ. δολάρια

Θεωρείται το πιο ακριβό σπίτι οικογένειας στις ΗΠΑ. Εχει, μόλις, πέντε υπνοδωμάτια και εννιά μπάνια, αλλά στον αντίποδα διαθέτει ανοιχτή και κλειστή πισίνα.

Κτήμα Ριμπολόβλεφ

Πέρα από το γεγονός ότι είναι σχεδόν 25.000 τετραγωνικών και έχει θέα στον ωκεανό, είναι γνωστό γιατί αποτέλεσε μήλον της έριδος στο διαζύγιο του Ντόναλντ Τραμπ. Η πρώην σύζυγος του, Ελένα Ριμπολόβλεφ, διεκδικούσε την κυριότητα επικαλούμενη απιστία. Είναι λογικό να μην μπορεί να αποχωριστεί τα 18 υπνοδωμάτια και 22 μπάνια.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα