Στυλάτες και ανέξοδες χειμωνιάτες συμβουλές

Ξέρω τι σκέφτεσαι! Ξέρω ότι επειγόντως χρειάζεσαι καινούριες μπότες για το κρύο, ένα νέο πιο μοντέρνο σακάκι για το γραφείο αλλά αγχώνεσαι με τα επερχόμενα έξοδα. Το μυστικό είναι στο στυλ. Ναι, ναι! Φόρεσε τα κολιέ της γιαγιάς σου, το oversized παλτό της μητέρας σου (ξύλωσε τις βάτες πρώτα) και το t-shirt του φίλου σου χωρίς τύψεις και προκαταλήψεις. Είναι στυλ! Και το φτιάχνεις μόνη σου! Βάλε στόχο να μην ξοδέψεις χρήματα για αγορές μέχρι και το Δεκέμβριο και θα τα καταφέρεις αν ακολουθήσεις αυτές τις μικρές έξυπνες συμβουλές.

Πρώτον και κύριον το στυλ δεν έχει να κάνει με τη μόδα αλλά με την ψυχολογία σου. Τάδε έφη Coco Chanel (την εμπιστευόμαστε!)

Πήγαινε μια βόλτα στον τσαγκάρη τις μπότες και τα αγαπημένα σου παπούτσια. Άλλαξε σόλες, ζήτησε φυσικό λουστράρισμα ή περιποίηση του δέρματος. Προτείνω το Τακούνι Express στην Πινδάρου 19 και Σκουφά στο Κολωνάκι. Οι άνθρωποι εκεί αγαπούν πολύ τη δουλεία τους και κάνουν θαύματα!

Για την αναβίωση της καλής σου δερμάτινης τσάντας επισκέψου τον κ. Ηλιόπουλο (Βουλής 42, Σύνταγμα). Άλλαξε το φερμουάρ με ένα πιο μεγάλο σε μεταλλικό χρώμα και δέσε ένα φουλάρι στο λουρί της για να δώσεις χρώμα.

Ερώτηση κρίσεως: Πόσα παλιά αχρησιμοποίητα t-shirts έχεις στην ντουλάπα σου? Στον Καλυβιώτη μπορείς να βρεις φυσική μπογιά για βαμβακερά. Διάλεξε τα αγαπημένα σου χρώματα, βάλε τα t-shirts σου στον πλυντήριο, πρόσθεσε την μπογιά και άλλαξε χρώμα σε ότι δεν φοράς. Τα άσπρα ή ανοιχτόχρωμα υφάσματα βάφονται πιο εύκολα από τα σκουρόχρωμα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με σακάκια ή παντελόνια αρκεί να μην περιέχουν συνθετικές ίνες.

Κάνε μια κυριακάτικη επίσκεψη στην γκαρνταρόμπα της μητέρας σου και θα δεις πως θα νιώσεις σαν να κάνεις βόλτα στα μαγαζιά. Ζήτησέ της να σου δανείσει τα μυτερά της παπούτσια που φορούσε στα 90’s, τα ογκώδη, μακρυά παλτό της από τα 80΄s και ψαχούλεψε τα κολιέ και τα faux bijoux της. Τα μυτερά παπούτσια είναι πάλι της μόδας με πρωτοπόρο τον οίκο Louis Vuitton και τα oversized παλτό και καμπαρντίνες επέστρεψαν στις πασαρέλες του Balenciaga.

Τα αξεσουάρ είναι το πολυτιμότερο όπλο μιας γυναίκας. Πειραματίσου με πολλά κολιέ και δαχτυλίδια. Τα βραχιόλια χειροπέδες είναι το must του χειμώνα και τόλμησε παραπάνω από ένα σε κάθε χέρι. Με μια απλή μονόχρωμη μπλούζα επέλεξε να φορέσεις σειρές από κολιέ με ένα κοινό χαρακτηριστικό (είτε στην παλέτα του ίδιου χρώματος είτε με παρόμοιο σχήμα) και απέφυγε τα σκουλαρίκια. Αν προτιμάς τα δαχτυλίδια φέτος είναι η σεζόν σου. Όσο πιο αταίριαστα και μεγάλα τόσο το καλύτερο.

Μάθε να φτιάχνεις τα νύχια και τα μαλλιά σου μόνη σου και εξοικονόμησε χρήματα από τα χρονοβόρα κομμωτήρια. Στα καταστήματα επαγγελματικού εξοπλισμού Δάφνης θα βρεις τα πιο έξυπνα εργαλεία από μικρά και εύχρηστα kit μανικιούρ, υπέροχα μανό, ηλεκτρικά ρόλεϋ, extensions και βούρτσες από φυσική τρίχα. Επένδυσε σε ένα επαγγελματικό σεσουάρ (άνω των 2000 watt) και τόλμησέ το. Το μυστικό είναι να παραμείνεις περιποιημένη καθημερινά με πολύ λιγότερα έξοδα!

Όποιες από εσάς έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή μεράκι, μπορούν να μάθουν τις βασικές τεχνικές ραψίματος και να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσει με ελάχιστα έξοδα αγαπημένα κομμάτια της πασαρέλας. Το εξειδικευμένο και πρωτοποριακό THEIA Lab (Θερμοπυλών 59 & Παραμυθίας 2, Κεραμεικός) καμάρι της σχεδιάστριας Θεοδώρας Προβοπούλου, σίγουρα μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας στέκι. (www.theialab.wordpress.com).

Σας εύχομαι καλό χειμώνα και σύντομα κοντά σας με περισσότερες do it yourself ιδέες και προτάσεις.

Simone p./

Σχετικά άρθρα