Αρχική / Teens / Δεν θες πια να είστε κολλητές; Να πως πρέπει να χειριστείς την κατάσταση.
Δεν θες πια να είστε κολλητές; Να πως πρέπει να χειριστείς την κατάσταση.  thumbnail

Δεν θες πια να είστε κολλητές; Να πως πρέπει να χειριστείς την κατάσταση.

Φαίνεται πως εσύ και η κολλητή σου μεγαλώνετε και απομακρύνεστε, κάτι που αν και δεν συμβαίνει με όλες τις φιλίες, είναι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά όταν συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου, όπως όταν αλλάζεις σχολείο, ή απλά πας στο Λύκειο. Και οι δυο σας μεγαλώνετε και αλλάζετε, και φαίνεται πως στρέφεστε προς διαφορετικές κατευθύνσεις και γνωρίζετε νέους και διαφορετικούς ανθρώπους. Καθώς οι προσωπικότητές σας διαφοροποιούνται, συνειδητοποιείς πως δεν έχετε πια και τόσα πολλά κοινά, και ξεκινάς να νιώθεις απόσταση μεταξύ σας. Δεν είναι ανάγκη να συμβεί ένας τσακωμός ή μια παρεξήγηση για να χωρίσει δύο ανθρώπους. 

Το να βρεις έναν τρόπο να διαχειριστείς μια κατάσταση σαν και αυτή, μπορεί να είναι δύσκολο και να σου προκαλέσει 
σύγχυση. Τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνεις; Να στείλεις ένα σύντομο μήνυμα που να λέει «Γεια σου, δεν νομίζω πως πρέπει να είμαστε πια φίλες. Αντίο.»; Καταλαβαίνω πως νιώθεις. Ένα κομμάτι σου θέλει να δώσει τέλος σε αυτή τη σχέση και να προχωρήσει, ενώ ένα άλλο δεν σε σταματάει, γιατί αυτό το άτομο ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου εδώ και καιρό. Είναι δύσκολο να τελειώσεις κάτι το οποίο έχεις συνηθίσει με κάποιον που νιώθεις άνετα. 
Αλλά αν εσείς οι δύο δεν τα πάτε πια και τόσο καλά και δεν απολαμβάνετε η μία την παρέα της άλλης, δεν χρειάζεται να παραμένεις σε αυτή τη φιλία γιατί κάποτε είχατε έρθει πολύ κοντά. Ένα από τα πιο λυπηρά και δύσκολα πράγματα σχετικά με 
τις φιλίες, είναι το ότι καθώς μεγαλώνεις οι περισσότερες από αυτές θα τελειώσουν. Η ζωή είναι μικρή, και δεν πρέπει να παραμένεις σε μία φιλία η οποία δεν σου προσφέρει πια και δεν σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα, μόνο και μόνο επειδή νιώθεις υποχρέωση. 


Οπότε ναι, αν αυτό νιώθεις, αυτό πρέπει να κάνεις. Πρέπει να δώσεις τέλος στη φιλία σας αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις με άσχημο και σκληρό τρόπο. Πιστεύω αυτή είναι μια περίπτωση όπου το να απομακρυνθείς σταδιακά και διακριτικά, είναι αποδεκτό. Αν η φίλη σου δεν έκανε κάτι που να σε έχει πληγώσει, δεν χρειάζεται να τη φέρεις σε δύσκολη θέση και να την στενοχωρήσεις λέγοντάς της πως την έχεις βαρεθεί και πως δεν θέλεις να είστε πια φίλες. Αυτό είναι πολύ άσχημο και σκληρό να το λες σε οποιονδήποτε. Επίσης, το ότι δεν θες πια να είστε κολλητές, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να είστε ευγενικές μεταξύ σας. 

Και εδώ να επισημάνω: Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά ναι μπορεί να βαρεθείς κάποιον άνθρωπο, ειδικά στις νεαρές ηλικίες. Δεν είναι ντροπή ούτε κάνεις κάποιο έγκλημα. 

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις: Εστίασε στο να κάνεις παρέα με τους νέους σου φίλους αν θες, και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν. Μην την παίρνεις τηλέφωνο ή της στέλνεις μηνύματα τόσο συχνά όσο παλιότερα, όπως επίσης και μην της ζητάς να κάνετε πράγματα μαζί τόσο 
συχνά Ξεκίνα να κρατάς τις αποστάσεις σου, αλλά όχι με άσχημο τρόπο. Αυτή η σταδιακή απομάκρυνση θα κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις σου. Και που ξέρεις; Μπορεί κι εκείνη να νιώθει το ίδιο για σένα και να μην ξέρει τι να κάνει. 
Αλλά αν η σταδιακή σου απομάκρυνση κάνει τη φίλη σου να σε ρωτήσει τι συμβαίνει και να σου λέει πως της λείπει να κάνετε παρέα, τότε πρέπει να της μιλήσεις. Αν αναστατωθεί, πες της όσο πιο ευγενικά και ήρεμα μπορείς πως δεν θες να τη στενοχωρήσεις, αλλά νιώθεις πως δεν μπορείς να συνεχίσεις πια αυτή τη φιλία. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ σκληρά είναι θλιβερά είναι η αλήθεια, αλλά 
συμβαίνουν. Τι να κάνουμε…


Καλή τύχη.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X