Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φρέντι Τραμπ: Ο αλκοολικός αδερφός του Ντόναλντ Τραμπ
Φρέντι Τραμπ: Ο αλκοολικός αδερφός του Ντόναλντ Τραμπ  thumbnail

Φρέντι Τραμπ: Ο αλκοολικός αδερφός του Ντόναλντ Τραμπ
Ένα απόγευμα του 1960 ο Ντόλαντ Τραμπ επισκέπτεται σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, που έχτισε ο πατέρας του στο Κουίνς, τον αδερφό του Φρέντι.


Τα πράγματα, όπως θα θυμηθεί χρόνια αργότερα η Annamaria Schifano, δεν άργησαν να πάρουν δυσάρεστη τροπή. Ο νεαρός Ντόναλντ είναι μόλις στο κολέγιο, αλλά έτοιμος να κάνει μεγάλα πράγματα στη ζωή του. Ο Φρέντι, 8 χρόνια μεγαλύτερος, είναι ταλαντούχος πιλότος, δεν επιθυμεί όμως να ασχοληθεί με τις οικογενειακές επιχειρήσεις.


Αμέσως μόλις ο Φρέντι κάνει ένα αστείο, ο Ντόναλντ χάνοντας την υπομονή του τού κάνει απευθείας παρατήρηση ζητώντας του να "μεγαλώσει", να σοβαρευτεί και να κάνει κάτι για την οικογενειακή επιχείρηση.


Για τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών που έχει διαγράψει την πορεία του βασισμένος στην σκληρότητα και την προσωπική επιτυχία, η ιστορία αυτή δεν έχει ειπωθεί παρά ελάχιστες φορές, ίσως γιατί προκαλεί πόνο και θλίψη εξαιτίας του πρόωρου θανάτου του μεγάλου του αδερφού από το αλκοόλ, το 1981, σε ηλικία μόλις 43 ετών.


 


Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στους New York Times που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ εξηγεί ότι ο αδερφός του ήταν εκείνος που του απέδειξε με τη στάση του και τον τρόπο ζωής του πως οι κακές επιλογές μπορούν να σε σύρουν κάτω ακόμα και αν έχεις όλα τα εφόδια να ανέβεις ψηλά. Ταυτόχρονα τονίζει ότι η εικόνα του αδερφού του να βασανίζεται ήταν εκείνη που τον οδήγησε να μη δοκιμάσει αλκοόλ και τσιγάρα.


Όπως σημειώνουν όμως οι NYT, η υπόθεση του Φρέντι Τραμπ είναι το πιο κατάλληλο παράδειγμα για τις επιπτώσεις που υφίσταται κάποιος που αρνείται να συμμορφωθεί στις επιταγές ενός τελειομανούς και εργασιομανούς πατέρα και ενός αυταρχικού νεότερου αδερφού.


Στην ανερχόμενη οικογένεια Τραμπ, ο Ντόναλντ μπορεί να ήταν ο δεύτερος γιος, ήταν όμως ο πιο αγαπημένος. Σπούδασε στο περίφημο Wharton School του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και μετέτρεψε την οικογενειακή επιχείρηση real estate σε διεθνή φίρμα.


Αντίθετα, ο Φρέντι ήταν η απογοήτευση, που δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα και δεν ακολούθησε τις φιλοδοξίες του πατέρα του.


Σύμφωνα με τον αδερφό του, ο Φρέντι δεν ήταν καλός σε κάτι αν δεν το αγαπούσε. "Ο πατέρας μου είχε τεράστια εμπιστοσύνη σε εμένα, κάτι το οποίο μπορεί να άσκησε πίεση στον Φρεντ", λέει ο Ντόναλτ Τραμπ.Όπως αναφέρουν οι ΝΥΤ, ενόσω ο πατέρας του μεγαλουργούσε και μετατρεπόταν σε ένα από τους μεγαλύτερους εργολάβους της Νέας Υόρκης, ο άτακτος γιος του έπινε Cokes και στη συνέχεια μπίρες στην αίθουσα αναψυχής της οικογένειας.


Αργότερα στο πανεπιστήμιο μπήκε στην Εβραϊκή Αδελφότητα και διέδιδε ψευδώς ότι η οικογένειά του, που προερχόταν από τη Γερμανία, ήταν Εβραίοι.


"Μπορεί να ήταν η πρώτη του προσπάθεια να κάνει τη δική του δήλωση στον πατέρα του", λέει ο καλύτερος φίλος του Φρέντι από το Lehigh University. "Ο Φρέντι ήταν το κλασικό παράδειγμα κάποιου που έχει πατρικό σύνδρομο", συνεχίζει.


Αμέσως έγινε εμφανές στα μέλη της αδελφότητάς του ότι ήταν από πλούσια οικογένεια, ενώ όπως θυμάται ο φίλος του τού είχε χαρίσει μετοχές και συμβουλές για το πώς να του αποδώσουν περισσότερα οι επενδύσεις του προκειμένου να αγοράσει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων στην κοπέλα του.


Όταν ο Ντόναλντ ήταν στη Στρατιωτική Ακαδημία, οι σχέσεις με τον μεγάλο του αδερφό ήταν ακόμα καλές και ο αργότερα δισεκατομμυριούχος είχε μία φωτογραφία του Φρεντ να στέκεται δίπλα σε ένα αεροπλάνο. Ήταν περίπου τότε που ο Φρεντ είχε ανακαλύψει το ταλέντο του ως πιλότος και ο Ντόναλντ είχε αντιληφθεί ότι η απόφαση του αδερφού του να γίνει πιλότος θα του άνοιγε διάπλατα τις πόρτες να διαδεχθεί τον πατέρα του.


Παρ' όλα αυτά, ο νεαρός Φρεντ έκανε την προσπάθειά του να εργαστεί δίπλα στον πατέρα του, όταν εκείνος ανέλαβε να δημιουργήσει το Trump Village στο Κόνι Άιλαντ. Ο Φρεντ ήταν αποφασισμένος να αφήσει το σημάδι του, αλλά μία διένεξη με τον πατέρα του, που του έκανε παρατήρηση επειδή τοποθέτησε ακριβά παράθυρα αντί να επισκευάσει τα παλιά, τον οδήγησε εκτός επιχείρησης.


"Ο πατέρας μας θα μπορούσε να είναι ανυποχώρητος", λέει ο Ντόναλντ Τραμπ, εξηγώντας ότι ο αδερφός του έδωσε αγώνα απέναντι στην ατελείωτη κριτική και την τσιγκουνιά του. "Για εμένα αυτό λειτούργησε πολύ καλά. Για τον Φρεντ δεν ήταν κάτι που θα λειτουργούσε", συνεχίζει ο Ντόναλτ Τραμπ. Όπως τονίζει, το να βλέπει τον αδερφό του να σκοντάφτει ήταν κάτι που τον έκανε να μάθει.


Αφού ο Φρέντι εγκατέλειψε το real estate, ξεκίνησε να εργάζεται ως πιλότος για την Trans World Airlines και το 1962, στα 23 του, παντρεύτηκε μία αεροσυνοδό, την Linda Clapp, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά στα οποία έδωσε τα ονόματα των γονιών του, Φρεντ και Μαίρη.Ο Ντόναλντ Τραμπ στην αποφοίτησή του με τον πατέρα του


Με τα χρόνια όμως ξεκίνησε το ποτό και ο αδερφός του του ασκούσε διαρκώς κριτική και τον πίεζε να επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση. "Ήμουν πολύ νέος. Δεν καταλάβαινα. Τώρα δίνω ομιλίες και λέω στους ανθρώπους ότι πρέπει να αγαπούν αυτό που κάνουν", λέει ο Ντόναλντ Τραμπ, που πλέον αναγνωρίζει ότι ο αδερφός του ήταν ένας ταλαντούχος πιλότος.


Τα χρόνια όμως περνούσαν και η πορεία των δύο αδερφών ήτανε εντελώς διαφορετική. Ο Ντόναλντ αποφοίτησε το 1968 και άρχισε να εργάζεται για την οικογενειακή επιχείρηση. Αντίθετα, ο Φρέντι είχε πάρει ήδη την κάτω βόλτα με το αλκοόλ. Αργότερα πήρε διαζύγιο, ενώ παράτησε και τη δουλειά του, καθώς ο αλκοολισμός του δημιουργούσε προβλήματα. Επέστρεψε στο σπίτι των γονιών του και άρχισε να δουλεύει στα συνεργεία του πατέρα του.


Με τον Ντόναλντ στο τιμόνι, οι επιχειρήσεις έχουν κάνει ήδη την είσοδό τους στο Μανχάταν, ενώ ο μικρότερος γιος της οικογένειας, Ρόμπερτ, ακολουθεί τα χνάρια του.


Η άνοδος δεν έχει σταματημό για την οικογένεια Τραμπ και το 1977, όταν ο μεγιστάνας αποφασίζει να παντρευτεί την Ivana Winklmayr, ζητά από τον μεγαλύτερο αδερφό του να γίνει κουμπάρος του. Είναι κάτι που το θεωρεί μεγάλη τιμή που ενδεχομένως θα τον βοηθήσει, 4 χρόνια όμως αργότερα ο Φρέντι αφήνει την τελευταία του πνοή.


Αυτή όμως δεν είναι η τελευταία σκηνή του δράματος ούτε για την οικογένειά του.


Όταν το 1999 πεθαίνει ο πατριάρχης της οικογένειας, ο γιος του Φρέντι απευθύνει τον λόγο στην κηδεία του παππού του. Λίγο αργότερα, όμως, το βράδυ μια τραγωδία βρίσκει την οικογένειά του, καθώς η σύζυγός του αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού που οδήγησαν σε εγκεφαλική παράλυση.Ο ανιψιός του Ντόναλντ Τραμπ


Η οικογένεια Τραμπ δηλώνει ότι θα αναλάβει όλα τα ιατρικά έξοδα, αυτή είναι όμως μία υπόσχεση που ο Ντόναλντ θα πάρει πίσω όταν ο ανιψιός του καταθέσει μήνυση λόγω της διαθήκης του παππού του. Σε αυτή ο Φρεντ ο πρεσβύτερος αφήνει εκτός της μοιρασιάς των τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων τον γιο του Φρεντ.


Αμέσως τα παιδιά του Φρέντυ κάνουν μήνυση υποστηρίζοντας ότι υπάρχει προηγούμενη διαθήκη στην οποία τους δίνεται μερίδιο της περιουσίας. Όπως υποστηρίζουν ο Ντόναλντ και τα αδέρφια του έκαναν χρήση της επιρροής τους στον παππού που τότε έπασχε από άνοια.


Όπως εξηγεί στη συνέντευξή του ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χρηματική βοήθεια για τα ιατρικά έξοδα του παιδιού του ανιψιού του επειδή θύμωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, η εν λόγω διαφορά διευθετήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα.


Πλέον ο ίδιο δηλώνει περήφανος για τον ανιψιό του, που αν και εργάζεται και αυτός στον τομέα του real estate, δεν βρίσκεται στις επιχειρήσεις τους.


Όσον αφορά στον αδερφό του λέει: "Θα ήταν ένας απίθανος ειρηνοποιός αν δεν είχε αυτό το πρόβλημα, επειδή όλοι τον αγαπούσαν. Είναι σαν το αντίθετο από εμένα".


http://www.nytimes.com/2016/01/03/us/politics/for-donald-trump-lessons-from-a-brothers-suffering.html?_r=0

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X