Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βεβαιώθηκαν πρόστιμα 160 εκατ. ευρώ σε 100 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού
Βεβαιώθηκαν πρόστιμα 160 εκατ. ευρώ σε 100 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού thumbnail

Βεβαιώθηκαν πρόστιμα 160 εκατ. ευρώ σε 100 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού


Με γοργό ρυθμό προχωρούν οι έλεγχοι στις λίστες των τραπεζικών λογαριασμών του εξωτερικού, που έφτασαν στα χέρια της κυβέρνησης, βεβαιώνοντας μέσα σε ένα μήνα περί τα 170 εκατ. ευρώ σε 100 μεγαλοκαταθέτες.


Όπως αναφέρει το newmoney.gr, το Δεκέμβριο, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) βεβαίωσε 163 εκατ. ευρώ πρόσθετους φόρους σε βάρος 103 μεγαλοκαταθετών που φιγουράρουν στις λίστες της μεγάλης και επώνυμης φοροδιαφυγής.


Στη σειρά περιμένουν, όμως, και άλλοι 10.588 μεγαλοκαταθέτες της λίστας που έφτασε στην Αθήνα από τη Βεστφαλία- Ρηνανία, αλλά και τα νέα στοιχεία από τον Ερβε Φαλτσιανί, που κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ.


Με τα έως τώρα δεδομένα πάντως, μέσα στη χρονιά που πέρασε το ΚΕΦΟΜΕΠ «έκλεισε» 488 υποθέσεις και βεβαίωσε πρόσθετους φόρους 415 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τον στόχο των 325 εκατ. ευρώ που είχε τεθεί. Με άλλα λόγια, κάθε υπόθεση που έλεγξε το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε ως αποτέλεσμα περί τις 850 χιλιάδες ευρώ.


Ωστόσο, λόγω προσφυγών των ελεγχομένων, ρυθμίσεων με 100 δόσεις κλπ, στα κρατικά ταμεία εκτιμάται πως εισπράχθηκαν μόλις 77 εκατ. ευρώ.
newmoney.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X