Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσουχερό πρόστιμο σε 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ
Τσουχερό πρόστιμο σε 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ thumbnail

Τσουχερό πρόστιμο σε 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ

Σε πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων θα επιβληθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόστιμο των 150 ευρώ καθώς δεν πέρασαν από Τεχνικό Έλεγχο σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.


Ειδικότερα όπως ανέφεραν στο Enikonomia στελέχη από τον κλάδο των ΚΤΕΟ η κίνηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες του έτους ήταν υποτονική και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία των ελέγχων ανά την Ελλάδα πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και φορτηγών δεν πέρασαν από τεχνικό έλεγχο με αποτέλεσμα έως τα τέλη Φεβρουαρίου να τους επιβληθεί μέσω Taxisnet το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.


Μάλιστα από τη στιγμή που θα εμφανιστεί το πρόστιμο των 150 ευρώ στο Taxisnet κανένας τροχονόμος δεν μπορεί να επιβάλλει στους παραβάτες το πρόστιμο που ορίζει ο Κ.Ο.Κ. και όπως αναφέρουν στελέχη από τα ΚΤΕΟ στο Enikonomia με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια "ασυλία" σε όσους δεν περνούν από τεχνικό έλεγχο καθώς η Τροχαία δεν μπορεί να κάνει τίποτα στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν περνούν από ΚΤΕΟ από τη στιγμή που βεβαιώνεται το πρόστιμο.


Από την άλλη μεριά όμως από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των παραβατών θα "φαίνεται" στο σύστημα πως οι 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων χρωστούν στο κράτος 225 εκατ. ευρώ!


Τώρα αν θα εισπραχθούν τα συγκεκριμένα ποσά είναι απορίας άξιο σημειώνουν στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ υπενθυμίζοντας πως πάνω από 928.000 ιδιοκτήτες οχημάτων κυκλοφορούν τα οχήματά τους κανονικά χωρίς να καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας τα οποία επίσης φαίνεται στο Taxisnet ότι τα χρωστούν…


 


Πηγή: www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X