Αγόρασε διαχρονικά ρούχα για να μην ξοδεύεσαι!

“Η μόδα παλιώνει, μόνο το στυλ μένει πάντα το ίδιο” είπε η μεγάλη Κοκό Σανέλ.  Τι είναι όμως το στυλ και πόσο εύκολο είναι να το αποκτήσεις;  To στυλ λοιπόν, είναι η προσωπικότητα και αυτή η προσωπικότητα προβάλλεται στον τρόπο που ντυνόμαστε…

Υπάρχουν κάποια διαχρονικά κομμάτια που κάθε γυναίκα μπορεί να αποκτήσει και επενδύοντας σ’ αυτά να βάλει τις βάσεις για να χτίσει το δικό της στυλ. Από το μικρό μαύρο φόρεμα στο τζιν, και από τη γόβα στιλέτο στο λευκό πουκάμισο κάποια κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας έχουν αποδειχτεί αγέραστα στο χρόνο και μας γλιτώνουν από πολλά έξοδα. Κοιτούν αγέρωχα τις εφήμερες τάσεις να περνούν, κατέχοντας το μυστικό της πραγματικής φινέτσας.

Από την Κατερίνα Καζία, fashion editor.

 

 

 

 

 

Ο γενικός κανόνας για την σωστή επιλογή όλων αυτών των κομματιών είναι να διαλέξετε το καθένα σε γραμμή απλή και κλασική και να φροντίσετε η σύνθεση του υφάσματος να είναι ποιοτική από φυσικές πρώτες ύλες, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό  τουλάχιστον (π.χ μαλλί, κασμίρι, βαμβάκι, μετάξι, δέρμα κτλ). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ένα-ένα δίνοντας κάποιες μικρές συμβουλές για το καθένα από αυτά.

Το μικρό μαύρο φόρεμα: Ένα ρούχο που αν η επιλογή του γίνει σωστά, μπορεί να κολακέψει όλες τις σιλουέτες και να φορεθεί με τα χρόνια από το πρωί ως το βράδυ. Πολύ συχνά αποτελεί τη λύση της τελευταίας στιγμής για κάποια έξοδο, μιας που ποτέ δεν απογοητεύει όποια το φοράει. Δοκιμάστε το πάνω σας και να προσέξετε να αναδεικνύει τα δυνατά σας σημεία. Αν έχετε σώμα κλεψύδρα για παράδειγμα προτιμήστε κάτι μεσάτο. Αν το σώμα σας δεν έχει καμπύλες θα σας κολάκευε ένα φόρεμα πιο ριχτό. Αν το μπούστο σας είναι το δυνατό σας σημείο προτιμήστε κάτι με ντεκολτέ, ενώ αν είναι τα πόδια σας φροντίστε να είναι μίνι (καλό θα ήταν να μην συνδυάσετε χαμηλό ντεκολτέ με μίνι).



Το τζιν: Εδώ δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Όλοι μας έχουμε τζιν στη ντουλάπα μας! Για να αποκτήσετε ένα διαχρονικό τζιν επενδύστε σε ένα χωρίς έντονα ξεβάμματα και επεξεργασία, κατά προτίμηση σε σκούρο μπλε χρώμα για το χειμώνα ή μια πιο ανοιχτή απόχρωση την άνοιξη-καλοκαίρι, με τη μέση λίγο πιο χαμηλά από τον ομφαλό (Προσοχή: Αποφύγετε τα χαμηλοκάβαλα που δεν αποπνέουν σε καμία περίπτωση κομψότητα).

Η καμπαρντίνα: Ακόμα μαίνεται η διαμάχη ανάμεσα στους οίκους Burberry και Aquascutum για το ποιος από τους δύο ανακάλυψε το ύφασμα για να κατασκευαστεί αυτό το εμβληματικό κομμάτι. Βάση των περισσότερων πηγών ωστόσο, κατασκευάστηκε το  1879 από τον Tomas Burberry. Ξεκίνησε ως πρακτικό ένδυμα και φορέθηκε από τους Άγγλους στρατιώτες και εξερευνητές του Β. Πόλου. Περνώντας τα χρόνια αναγνωρίστηκε ως ένα κομμάτι κλασσικό, και διαχρονικό και αγαπήθηκε από τις γυναίκες όλου του κόσμου κυρίως ως το απόλυτο ρούχο για τη δουλειά και για τις βροχερές εποχές. Πραγματικά αξίζει να επενδύσετε σε μια αυθεντική καμπαρντίνα και όχι απλά σε ένα βαμβακερό πανωφόρι σε σχέδιο καμπαρντίνας. Επιλέξτε κάποια απόχρωση του μπεζ που να ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Είναι ένα ρούχο που θα ευχαριστηθείτε και θα χαρείτε με τα χρόνια.

 

Οι γόβες στιλέτο: Ο Γάλλος σχεδιαστής Roger Vivier αναβίωσε τις γόβες στιλέτο τη δεκαετία του ’50 και από τότε παραμένουν πάντα στο προσκήνιο. Τις έχουν φορέσει γυναίκες-θρύλοι που συνδέονται με την έννοια της femme fatale. Σε κάθε ντύσιμο προσθέτουν θηλυκότητα και κομψότητα. Αγοράστε ένα μαύρο ζευγάρι που πάει με όλα και θα βγείτε κερδισμένες!

Το λευκό πουκάμισο: Ένα ρούχο από τα απολύτως βασικά, το οποίο μπορεί να φορεθεί απ’ όλες τις ηλικίες και σε αμέτρητους συνδυασμούς. Φροντίστε το ύφασμα του να είναι ποιοτικό. Κουμπώστε το μέχρι πάνω και συνδυάστε το με μεγάλα κολιέ (statement necklace) και τζιν ή με midi φούστες φορεμένο από μέσα. Κάντε layering όταν ο καιρός είναι κρύος φορώντας το κάτω από ένα μάλλινο πουλόβερ σε έντονο χρώμα. Αφήστε τη φαντασίας σας ελεύθερη και κάντε ευφάνταστους συνδυασμούς!

Τα 5 αυτά βασικά κομμάτια μπορείτε να τα συνδυάσετε με ρούχα που αποτελούν “trends” και να δημιουργήσετε το δικό σας ιδιαίτερο στυλ. Πειραματιστείτε μπροστά στον καθρέφτη και θα βρείτε τι σας κολακεύει!

Σχετικά άρθρα