Αυγά ποσέ σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας

<p>Συστατικά</p>
<div class="text">
<ul>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
<li>3 πιπεριές μικρές κόκκινες καυτερές</li>
<li>1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</li>
<li>5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες</li>
<li>1 κ.γ. κύμινο</li>
<li>1 κ.σ. πάπρικα</li>
<li>1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια ολόκληρα</li>
<li>αλάτι</li>
<li>6 αυγά</li>
<li>75 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη</li>
<li>1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό</li>
<li>ζεστές πίτες για σουβλάκια, για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<p>Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε τσίλι και κρεμμύδια και σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κρεμμύδια, περίπου 5-8 λεπτά.</p>
<p>Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά ακόμα.</p>
<p>Βάζουμε τις ντομάτες και τα υγρά τους σε ένα μέτριο μπολ και τις λιώνουμε με τα χέρια μας.</p>
<p>Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υγρά τους στο τηγάνι μαζί με ½ κούπα νερό, ελαττώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Σπάμε τα αυγά πάνω τη σάλτσα, έτσι ώστε τα αυγά να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας. Καλύπτουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρόκοι, για περίπου 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, καλύπτουμε τα ασπράδια των αυγών με μείγμα ντομάτας, προσέχοντας να μην πειράξουμε τον κρόκο.</p>
<p>Πασπαλίζουμε τη σάλτσα μας με φέτα και μαϊντανό και σερβίρουμε με τις πίτες κομμένες σε τρίγωνα, για να βουτάμε.</p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα