Λευκό κρασί με μήλο και καρδάμωμο

<p><span><strong>Υλικά</strong></span><br /><span>1 μεγάλο πράσινο μήλο, καθαρισμένο από τα κουκούτσια, σε λεπτές φέτες </span><br /><span>1 μεγάλο αχλάδι, καθαρισμένο από τα κουκούτσια, σε λεπτές φέτες </span><br /><span>χυμός από 3 μοσχολέμονα (λάιμ) </span><br /><span>φλούδα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ) </span><br /><span>1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), περίπου 2 εκ. </span><br /><span>6-8 καρδάμωμα, σπασμένα στο γουδί </span><br /><span>3-4 κ.σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη </span><br /><span>1 μπουκάλι λευκό, αρωματικό, φρουτώδες κρασί </span><br /><span>½ κούπας βότκα. </span><br /><br /><span>Για το γαρνίρισμα</span><br /><span>½ πράσινο μήλο, σε λεπτές </span><br /><span>φέτες ή 1 μοσχολέμονο (λάιμ), σε λεπτές φέτες </span><br /><span>½ κ.γ. μοσχοκάρυδο </span><br /><br /><span><strong>Εκτέλεση:</strong> Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μήλο, το αχλάδι, τον χυμό των λάιμ, τη φλούδα του λάιμ, την πιπερόριζα, τα καρδάμωμα και τις 3 κ.σ. μέλι (ή ζάχαρη). Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε το ¼ του κρασιού, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη, μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα αλλά όχι να βράσει. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί, και αποσύρουμε. Ρίχνουμε τη βότκα και δοκιμάζουμε. Αν το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε και το υπόλοιπο μέλι. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια ή κούπες γαρνίροντας με φέτες μήλου ή λάιμ και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο.  </span></p>
<p><span><strong>Tip:</strong> Αν θέλετε, προσθέστε στα υλικά και 1-2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου, ταιριάζει πολύ.</span></p>
<p>alatikaipiperi.gr</p>

Σχετικά άρθρα