Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Νέα Υόρκη αντικαθιστά τα καρτοτηλέφωνα με σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο
Η Νέα Υόρκη αντικαθιστά τα καρτοτηλέφωνα με σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο thumbnail

Η Νέα Υόρκη αντικαθιστά τα καρτοτηλέφωνα με σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο

Η Νέα Υόρκη πρόκειται να αντικαταστήσει τα καρτοτηλέφωνα με σημεία δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Wall Street Journal.


Μέχρι τον Ιούλιο η πόλη θα αποκτήσει 500 σημεία Wi-Fi, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο δωρεάν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν αρχίσει να απομακρύνονται καρτοτηλέφωνα, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί 7.500 τηλεφωνικοί θάλαμοι.


Στα σημεία Wi-Fi θα τοποθετηθούν οθόνες που θα μεταδίδουν διαφημιστικά σποτ, ενώ θα είναι διαθέσιμο προς χρήση κάποιο τάμπλετ λογισμικού Android, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν κλήσεις ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο.


Πίσω από το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο ονομάζεται LinkNYC, βρίσκεται το Ίδρυμα CityBridge, ενώ συμμετέχουν τρεις εταιρείες τεχνολογίας: η  Qualcomm Inc., η CIVIQ Smartscapes και η Intersection. Η CityBridge θα ξοδέψει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές πόλεις έχουν κατά καιρούς δοκιμάσει να τοποθετήσουν σημεία δωρεάν Wi-Fi, όμως τα σχέδια πολλές φορές απέτυχαν ή το ίντερνετ ήταν αργό. Η CityBridge έχει τονίσει ότι οι ταχύτητες στα σημεία Wi-Fi θα είναι εξαιρετικά γρήγορες και συγκεκριμένα θα προσφέρουν 1.000 megabites ανά δευτερόλεπτο.


Οι συγκεκριμένες ταχύτητες είναι 100 φορές πιο γρήγορες από εκείνες που παρέχουν οι περισσότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτό θα αυξήσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.


Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η CityBridge έχει συνάψει δωδεκαετές συμβόλαιο με την πόλη. Σύμφωνα με αυτό, το 50% των εσόδων που θα βγάζει το Ίδρυμα, τα οποία θα προέρχονται από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται στις οθόνες των σημείων Wi-Fi, θα αποδίδονται στην πόλη.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε πολλούς κατοίκους της πόλης να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για πρώτη φορά. Εκτιμάται ότι το 27% των νοικοκυριών στη Νέα Υόρκη δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε το 2014. huffingtonpost

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X